Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
  • Je huid in de menopauze
    4/4 - (1 stemmen)

    De menopauze is een ongelooflijk ingewikkeld proces waar alle vrouwen van middelbare leeftijd mee te maken krijgen. Voor sommigen is het niet meer dan het einde van de maandelijkse cyclus, voor anderen is het een moeilijk proces met vele klachten dat soms jaren kan duren.
    Maar ook je huid heeft te lijden door de hormonale ­onbalans tijdens de menopauze:

    Vette huid
    Tijdens de menopauze vermindert het oestrogeen en krijgt testosteron de overhand. Testosteron stimuleert de talgklieren om dikkere talg af te scheiden, waardoor je een vettere huid krijgt en bij sommige zelf acne kan veroorzaken.

    Gezichtshaar
    Door een teveel aan testosteron kunnen sommige ­vrouwen gezichtshaar ontwikkelen, en dan met name op kin en bovenlip.

    Slappe huid en rimpels
    Je huid krijgt zijn stevigheid door collageen en elastine. Door de vermindering van oestrogeen daalt het collageen in je huid en nemen ook de dikte en elasticiteit van je huid af.

    Dunne huid
    Ook door het verminderen van het oestrogeengehalte wordt de doorbloeding van je huid minder. De celdeling wordt langzamer, je opperhuid wordt dunner en de barrièrefunctie van de huid wordt aangetast, wat leidt tot vochtverlies en een grotere kans op een droge huid.

    Zonschade
    Hoe langer je in de overgang zit, hoe minder melanocyten in de huid worden geproduceerd. Je huid blijft lichter en is minder beschermd tegen de UV-stralen. Je hebt meer kans op zonschade.

    Ouderdomsvlekken
    Oestrogenen houden ook de melanineproductie onder controle. Op gedeelten van het lichaam die veel zijn blootgesteld aan UV-stralen, komt meer melanine voor. Dit kan leiden tot bruine ouderdomsvlekken op gezicht, handen, nek en/of armen.

    Natuurlijk hoef je niet achterover te leunen om je ­hormonen zoveel mogelijk in balans te houden:
    – Vermijd zoveel mogelijk de xeno-oestrogenen, zoals in kunststoffen en in plastic flesjes, maar ook in cosmetica.
    – Eet gezonde en gevarieerde voeding. Dit zorgt voor de juiste vitaminen en mineralen.
    – Slaap voldoende en probeer stress te voorkomen. Je lichaam krijgt dan rust, regenereert en breekt je ­afvalstoffen af en repareert je cellen.
    – Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Dit is cruciaal voor een goede hormoonbalans.
    – Ga niet streng diëten en pas op met medicijnen, drugs en cafeïne.

    Daarnaast hebben wij voor jouw huid de juiste doelgerichte behandelingen. In combinatie met de lifestyle check en het in balans brengen van de hormonen door levensstijl en voeding, eventueel aangevuld met suppletie, bereiken we snelle resultaten.

    Wil jij graag weer een frisse, zachte huid met een ‘glow’? Een huid met fijnere poriën en meer stevigheid of wil je graag preventief werken tegen huidveroudering? Maak snel een afspraak voor een vrijblijvende intake.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply