Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Je water kan beter
    Rate this post

    Water gebruiken we natuurlijk in de eerste plaats om te drinken. Maar ook in het huishouden is water van fundamenteel belang: bij het schoonmaken, bij de persoonlijke verzorging, voor huishoudelijke apparatuur… Toch staan veel mensen nauwelijks stil bij de kwaliteit van het water dat ze gebruiken.

    We vinden het vanzelfsprekend dat er water uit de kraan komt en dat de wc doorspoelt wanneer we op de knop drukken. Toch is er meer te weten over het water dat uit de kraan komt. De hardheid van het water heeft namelijk veel invloed op een huishouden.

    Wat is waterhardheid?
    ‘Hard water’ klinkt voor veel mensen wat abstract, zeker als ze er nog nooit eerder van hebben gehoord. En nee, met ‘hard water’ wordt niet het ijslaagje in koude winters bedoeld. De daadwerkelijke betekenis van ‘hard water’ is water dat veel kalk bevat. Kalk bestaat uit de mineralen calcium en magnesium en vind je veel in diepe grondlagen waar vroeger de zee reikte. Nederland heeft vaak grotendeels onder water gestaan, en dus is er veel kalk in onze bodemlagen. En omdat het meeste grondwater uit de bodem gewonnen wordt, is ook het water zeer kalkrijk en dus ‘hard’.

    Kalkaanslag te lijf
    Kalkaanslag op apparatuur, sanitair en meubels ontstaat al bij een waterhardheid van 2,7ºD. Veel mensen gebruiken allerlei middelen om deze kalkaanslag zo effectief mogelijk te lijf te gaan. Het gebruik van antikalkmiddelen en andere chemische reinigingsmiddelen is natuurlijk nadelig voor het milieu en je voelt het in je portemonnee. Bovendien lost zeep minder goed op in kalkrijk water, waardoor je er meer van nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken. En aangezien kalk sterk isolerende eigenschappen bevat, werkt het al snel de apparatuur tegen die warmte gebruikt. Denk aan waterkokers, verwarmingen, wasmachines enzovoorts.

    Goed voor apparatuur én de portemonnee
    De laatste jaren worden duurzame waterontharders steeds populairder, vanwege de voordelen voor apparatuur en sanitair, en omdat ze een besparing opleveren. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk uit het water gefilterd wordt voordat het water het huis of gebouw binnenkomt. Deze waterontharders werken op basis van ionen-uitwisseling. Hierbij worden calcium en magnesium onttrokken aan het water middels het gebruik van hars. De ontharder wordt aangesloten op de waterleiding, direct achter de watermeter.

    ‘Ik heb er veel plezier van’
    Ik besloot twee jaar geleden om een waterontharder aan te schaffen via Van Meerendonk Waterontharders. De medewerkers die langskwamen, hebben toen het systeem keurig geïnstalleerd en prima uitleg gegeven. En ik moet zeggen: ik heb er veel plezier van! Allereerst heb ik geen kalkafzetting meer in mijn waterkoker en mijn koffiezetapparaat. Dat scheelt dus behoorlijk in het schoonmaken ervan. Verder is er geen witte aanslag meer op m’n glazen als die in de vaatwasser geweest zijn. En ook bij het douchen merk ik het verschil: m’n huid voelt zachter aan en ik heb minder shampoo nodig, en ook in de badkamer is er geen kalkaanslag meer. Het systeem is daarnaast heel gebruiksvriendelijk, want ik hoef maar eens in de twee maanden zout bij te vullen en dat is het dan. Kortom: dit systeem is het geld dubbel en dwars waard!

    Wim Bouma

    Over Van Meerendonk Waterontharders
    Van Meerendonk Waterontharders, met vestigingen in Stadskanaal en Zwaag (Noord-Holland), is officieel Delta dealer en distributiepunt voor Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland en Overijssel. Verder plaatst het bedrijf waterontharders door heel Nederland. De medewerkers geven altijd gratis vrijblijvend advies bij je thuis en komen de hardheid van het water bij je thuis meten. Op basis van de meting en je woonsituatie krijg je advies op maat. Wil je dus een waterontharder kopen? Dan ben je bij Van Meerendonk aan het juiste adres.

    Van Meerendonk Waterontharders
    Stadskanaal
    0599-850626
    Zwaag
    0229-724177
    www.waterkanbeter.nl

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply