Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Jouw gebit, onze kunst!
    Rate this post

    Steeds meer mensen dragen een kunstgebit. ­Momenteel hebben al drie miljoen mensen een ­gebitsprothese en door de toenemende vergrijzing zal dit aantal de komende jaren nog verder stijgen.

    Wie aan een gebitsprothese toe is, komt vanzelf terecht bij de tandprotheticus van De Gebitten Centrale. Landelijk zijn er meer dan 300 tandprothetici, verenigd in de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). De Gebitten Centrale levert de volgende producten en diensten: kunstgebit, klikgebit, partitiële prothese, implantaten, reparatie & rebase, M.R.A. anti-snurkapparaat (Silensor), mond­beschermer en advies en controle.

    Wat doet een tandprotheticus?
    Het beroep van tandprotheticus is nog betrekkelijk nieuw. Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprothesen. Dit zijn uitneembare prothetische voorzieningen zoals een volledige (nood)prothese, plaatje, frame of implantaatprothese. De tandprotheticus is een specialist die samenwerkt met en doorverwijst naar andere specialisten zoals tandarts, implantoloog, kaakchirurg en huisarts. Een tandprotheticus is niet alleen technisch maar ook medisch-biologisch opgeleid. Een tandprotheticus stelt zelf de diagnose en is zelfstandig verantwoordelijk voor het hele traject inclusief nazorg. Ook kan worden voorzien in andere uitneembare voorzieningen, zoals de frameprothese, partiële kunstharsprothese (plaatje), overkappingsprothese, prothese op implantaten of immediaatprothese. Een tandprotheticus kan veel betekenen voor mensen met een gebitsprothese. Het grote voordeel van de rechtstreekse behandeling in de tandprothetische praktijk is dat de drempel voor patiënten laag is.

    Wat doet een implantoloog?
    Een implantoloog is een tandarts die zich na zijn tand­artsenopleiding gespecialiseerd heeft in het aanbrengen van implantaten. Je bent door bijvoorbeeld de tandarts verwezen naar een implantoloog. Hiervoor kunnen diverse redenen zijn, variërend van het missen van één of meerdere tanden of kiezen tot het hebben van problemen met een volledig kunstgebit. Een of enkele ontbrekende tanden of kiezen kunnen vaak stevig en fraai, zonder schade aan de naburige tanden, door middel van implantaten worden vervangen. Een uitneembaar plaatje of frameprothese is dan niet meer nodig. Een kunstgebit dat door het slinken van de kaak los zit of pijn veroorzaakt, kan met behulp van implantaten weer stevig en pijnloos worden vastgezet. Misschien heb je daar al vaker over gehoord of is het juist iets nieuws.

    De medewerkers van de Gebitten Centrale willen jou graag alvast het één en ander uitleggen!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply