fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Karakterspiegel

    Baby’s leren via de ouders. Ze papegaaien gedrag en doen hun uiterste best om de woorden die ze horen via onverstaanbare klanken te reproduceren. En hoe trots zijn wij ouders als het ons kind lukt! Totdat…

    Onze kinderen leren elke dag nieuwe dingen. Niet meer alleen van ouders, maar ook van hun omgeving. Ze worden steeds meer een eigen individu en ontwikkelen hun eigen karakter. Maar de basis komt van degene bij wie ze opgroeien. Via mijn kinderen hoor en zie ik mezelf vaak terug. Toen ze nog wat kleiner waren, was het onschuldig en kon ik er veelal om lachen. Nu ze ouder worden, houden ze me regelmatig een spiegel voor van mijn eigen karakter. En dat is soms best confronterend. Gelukkig weet ik inmiddels aardig hoe mijn eigen karakter in elkaar steekt en kan ik mijn eigen gedrag herleiden en ombuigen. Want eerlijk is eerlijk: ik stap nog regelmatig in mijn eigen valkuilen. Als karaktercoach leer ik kinderen hun karakter (ver)kennen en de daarbij behorende eigenschappen. Zodra een kind weet hoe het voor hem of haar werkt, is het in staat om daarmee te gaan experimenteren. Om gedrag bewust in te zetten in plaats van dat alles ze ‘overkomt’. Hierdoor worden ze vrijer, ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en hebben ze minder last van invloeden om hen heen.

    Ook voor ouders is het erg fijn om te weten waar bepaald gedrag van hun kind vandaan komt. Met de karakterschets krijg je als het ware als een soort handleiding over het gedrag van je kind.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply