Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Kinderen zien maar een deel van het plaatje’
    Rate this post

    Driftbuien, agressief gedrag, lusteloosheid, huilbuien, fysieke klachten of ADHD: het zijn bekende ‘klachten’ bij kinderen. Wat doe je als jouw kind het heeft? Vaak gaan ouders naar de huisarts of het CJG voor advies, maar uiteindelijk blijven de meesten zoekende. Een kinderfluisteraar kan dan antwoord geven.

    Een kinderfluisteraar communiceert op een andere manier met kinderen. Kinderen kunnen vanaf de geboorte goed op zielsniveau communiceren. Soms wordt dit ook ’telepathie’ of ‘energetisch communiceren’ genoemd. Op die manier kunnen kinderen vaak nog beter communiceren dan volwassenen. Ze kunnen heel duidelijk aangeven wat hen dwarszit, waar ze pijn hebben of wat hun behoeften zijn. Een kinderfluisteraar kan op die manier met kinderen in gesprek.

    Ieder kind heeft een eigen ontwikkeling
    ‘Kinderen hebben allemaal een eigen pad dat ze moeten doorlopen. Dat pad begint bij de geboorte. Vaak leer je in je eerste jaren al de basis van wat je later nodig hebt om ‘lekker in je vel’ te zitten’, vertelt kinderfluisteraar Niraï Melis. ’Maar dit leren kinderen alleen als de ouders en omgeving daar de mogelijkheden voor bieden. Als ouders die mogelijkheden niet (kunnen) bieden, dan ontstaan er conflicten, driftbuien en zelfs agressief gedrag. Ik heb eens een moeder gesproken van een meisje dat het nodig had om haar eigen grenzen te ontdekken. Haar moeder werd er gek van. Het meisje negeerde steeds haar regels, omdat ze te veel werd ingeperkt. Ik heb haar toen geadviseerd om de uitdagingen op te zoeken. Steeds een minuut sneller naar school toe lopen, een stukje hoger in de boom klimmen of de bal steeds iets verder schoppen. Met die uitdaging bleef het meisje thuis wél binnen de grenzen van haar moeder en werd het een stuk gezelliger thuis.’

    Trauma
    Soms lopen kinderen al heel jong een trauma op. Kinderen die een trauma hebben, zijn vaak heel snel driftig of hebben huilbuien. Het trauma kan al voor of tijdens de zwangerschap ontstaan. Een trauma bij jonge kinderen ontstaat vaak doordat ze flarden van gesprekken of situaties opvangen. Ze zien maar een deel van het plaatje, en het deel dat ze zien, is voor hen traumatisch. De kinderen vertellen tijdens het consult aan de ­kinderfluisteraar waardoor ze zo boos of verdrietig zijn. De kinderfluisteraar kan, met hulp van de ouders, het hele plaatje aan hen vertellen, waardoor ze het trauma kunnen loslaten. Kinderen kunnen heel goed hun pijn loslaten en begrip hebben voor de situatie, valt Niraï Melis op.

    Bij haar praktijk De Kiinderfluisteraar (gevestigd in Casa Niraï) ontvangt Niraï Melis regelmatig ouders. ‘De meeste ouders komen pas als ze met hun handen in hun haar zitten,’ weet Niraï. ‘Ik kan ze dan goed helpen. Toch ziet ze liever dat ouders al eerder naar haar toe komen. ‘Het liefst vertel ik al bij de zwangerschap wat de wensen en behoeften van het kind zijn, zodat de ouders er dan al rekening mee kunnen houden.’ Door vanaf de geboorte al rekening te houden met de ontwikkel­behoeften van een kind, kun je veel stress bij het kind en binnen het gezin voorkomen.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply