Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Kinesiologie herstelt het evenwicht
  Rate this post

  Zit je lichamelijk en/of geestelijk niet ­lekker in je vel en kom je er maar niet ­achter wat er precies aan de hand is? Heb je bijvoorbeeld klachten aan je hoofd, nek en/of ­schouders, rug, heupen of knieën, waarbij er niet echt een diagnose gesteld kan worden? Het is dan vaak zo dat je houding niet goed is, waardoor je lichaam uit balans is geraakt. Kinesiologie kan je dan wellicht helpen.

   
  Kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Met kinesiologie kun je weer helemaal uitgebalanceerd worden, zodat je klachten afnemen en je nauwelijks meer last hebt of zelfs helemaal klachtenvrij wordt. Bij de spiertesten worden verbanden gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden, omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden.
  Bij de spiertesten wordt één bepaalde spier geïsoleerd. Daar wordt een zachte druk op uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan, wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans.
  Kinesiologie kan helpen bij allergieën en intoleranties / vermoeidheid en burn-out / onbegrepen ziektebeelden / stress / dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen / faalangst / gedragsproblemen, bijvoorbeeld ADHD en hyper­activiteit / (chronische) pijnklachten / whiplash / trauma’s / angsten / relatieproblemen.
  Geïnteresseerd? Esther Leefmans, natuur­geneeskundig therapeut bij Praktijk Esta Vida, vertelt je er graag meer over. De consulten worden door de meeste aanvullende ziekte­kostenverzekeringen (deels) vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply