Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Kinesiologie: van klacht naar kracht
    Rate this post

    ‘Ik ben een paar dagen voor de menstruatie zo kribbig en sjagerijnig en alles lijkt mij te veel te worden.’ ‘Met mijn puberdochter/ -zoon is echt niets te beginnen.’ ‘Van die opvliegers word ik helemaal gek.’ Herken je dit? Dan kan kinesiologie uitkomst bieden.

    Hormonen zijn subtiele regelstoffen die een enorme inpact kunnen hebben op zowel fysiek als emotioneel niveau. De eerste grote verandering van deze stoffen vindt plaats tijdens de puberteit en bij vrouwen spelen vervolgens zwangerschap en bevalling een grote rol binnen de hormoonhuishouding. Later, in de overgang, zijn de hormonen van vrouwen en mannen opnieuw in een fase van verandering.
    Hormonen zijn niet alleen betrokken bij de voortplanting, maar ook bij andere belangrijke processen in het lichaam, zoals de stofwisseling, spijsvertering, groei en ontwikkeling en stressreacties. Te veel of te weinig energie, emoties die op hol slaan, slaapproblemen en verminderde concentratie: een veranderingin de hormoonhuishouding kan hiermee te maken hebben. Met behulp van de spiertest uit de kinesiologie is het mogelijk om op zoek te gaan naar deze verstorende elementen in het regelsysteem van de hormonen. Vervolgens kan er getest worden wat nodig is om de hormonen weer in balans te brengen en kan er een gericht advies gegeven worden om het evenwicht te kunnen bewaren. Deze individuele en persoonlijke benadering is de kracht van de kinesiologie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply