Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Kip Panzanella met croutons
    Rate this post

    We gaan langzaam weer naar het najaar toe. De blaadjes vallen straks weer van de bomen en je krijgt weer zin in warm, liefdevol en passend eten. Heerlijk tafelen met een groep vrienden aan de grote keukentafel. Het huis en de tafel is weer helemaal op en top gedecoreerd. Daar hoort natuurlijk een heerlijk herfstrecept bij. Deze keer een verrassend kip-recept, met een Italiaanse twist!

    Benodigdheden voor 8 personen:
    • 1,5 kg kip
    • olijfolie
    • bos gemengde kruiden, zoals salie, rozemarijn en tijm
    • 1 ciabatta (ca. 270 g)
    • 1 bol knof look, tenen geperst
    • 2 kg gemengde rijpe tomaten
    • bos basilicum, blaadjes afgehaald
    • kleine rode ui, in dunne ringen
    • rodewijnazijn
    • 100 g hele zwarte olijven, ontpit
    • 2 el kleine kappertjes
    • parmezaan, om te schaven

    Bereiding:
    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de kip in met zout, peper en olie. Vul aan met de kruiden en hou wat rozemarijn apart.
    2. Scheur het brood in stukken en verdeel het met de knoflook over een braadslede. Leg de kip erop. Braad 1½ uur, tot het vlees gaar is en er helder vocht uit komt als je erin prikt. Haal de kip uit de oven, laat rusten en laat de croutons knapperig worden.
    3. Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Leg de helft apart en doe de rest met de helft van het basilicum in een grote kom. Hou het resterende basilicum apart.
    4. Doe nu de ui met een flinke scheut wijnazijn in de kom. Knijp het geheel fijn met je handen. Het moet een kleurrijk, smaakvol mengsel worden. Voeg zo nodig zout en peper toe.
    5. Meng 4 eetlepels wijnazijn, 2 eetlepels olie en een flinke snuf zwarte peper en meng dit in een kom. Haal het brood uit de braadslede en doe het meeste bij de dressing (houd wat stukjes apart), en schep goed om.
    6. Hak de olijven en doe de kappertjes en resterende tomaten in de kom met het tomatenmengsel. Snijd de kip, serveer met het tomatenmengsels, leg het brood erop en garneer met de rest van het basilicum, de rozemarijn en geschaafde parmezaan.

    Gezellig en smakelijk eten!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply