Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Krijg ik hulp bij een ziekenhuisopname?
    Rate this post

    Geen mens is hetzelfde, maar als je te maken krijgt met een ernstige ziekte en in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt bijna iedereen te maken met gevoelens van ‘waarom overkomt mij dit?’ Je verliest grip op je leven en ineens is je toekomst onzeker. Dit belast niet alleen jou, maar ook je familie. En dan?…

    Om een ernstige ziekte te kunnen accepteren, zul je eerst geconfronteerd worden met je angsten. Als jij je op de feiten kunt richten, controle los kunt laten en je op jouw doelen kunt blijven focussen (zonder je aan allerlei controlestrategieën vast te houden), dan maak jij het beste van de situatie! Je voelt je beter. Maar, hoe dóé je dat?

    Een vertrouwenspersoon
    Mensen die ziek zijn, ervaren verschillende gevoelens, zoals verdriet en angst. Zowel bij familie als bij patiënten zie je fasen van ontkenning, boosheid, het gevecht aan ­willen gaan, depressie en aanvaarding.
    Waar veel mensen baat bij hebben, is een gesprek met een medisch maatschappelijk werker of een geestelijk verzorger. Een medisch maatschappelijk werker benadert problemen meer praktisch, vanuit het hier en nu. Hij zorgt dikwijls voor opening binnen de communicatie met patiënten over kwaliteit van leven versus grenzen van behandeling en koppelt dit terug binnen het medisch behandelend team. Een geestelijk verzorger is meer spiritueel, filosofisch-reflexief; een klankschaal om het over levensvragen te hebben. Zij kunnen jou op vele vlakken ondersteuning bieden. Ook aan familieleden; partners willen graag ­helpen, maar voelen zich vaak ook machteloos.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply