Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De kunst om beter om te gaan met hooggevoeligheid

  Hooggevoelige mensen zijn bovengemiddeld gevoelig voor indrukken en externe prikkels. Dat kan zowel voordelen als nadelen geven! Daarbij kun je denken aan harde geluiden, fel licht, massadrukte en het feilloos aanvoelen van ruzie en spanning tussen mensen. Maar ook symptomen als het leeglopen van energie in een winkel, theater, bioscoop of zelfs tijdens yogalessen horen bij hooggevoeligheid.

  Als je dagelijks te maken hebt met overprikkeling, zijn de nadelen dat dit kan leiden tot chronische vermoeidheid en stress, met zelfs het risico op een burn-out. Een hooggevoelig persoon kan zijn emoties ook niet filteren, waardoor de impact van tegenslagen vele  malen groter is als bij andere mensen.  Zelfs jonge kinderen die hoogsensitief zijn, kunnen hier al mee te maken krijgen!

  Behalve vermoeidheid en stress kun je als hooggevoelig persoon ook een laag gevoel van eigenwaarde hebben, omdat je denkt dat wat je ook doet niet goed genoeg is. En het kan zijn dat je het moeilijk vindt om keuzes te maken, maar ook je grenzen stellen en voor jezelf opkomen is voor een HSP (High Sensitive Person) een hele opgave. Door al deze factoren kan het zomaar gebeuren dat je vastloopt in je leven. En hier zit jij en je omgeving niet op te wachten en daarom is het niet onverstandig om tijdig hulp te zoeken voordat je leven helemaal op zijn kop staat.

  Met behulp van Sensi-Therapie is het mogelijk om te leren hoe je omgaat met overprikkeling, hoe je deze kwijt kunt raken en hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen. Bij de therapie kan Sensi-Therapeute Xandra Stokkel onder andere gebruik maken van drukpuntmassage, EFT en Holistic Pulsing. Ook onderzoekt zij of er in het lichaam tekorten zijn aan vitaminen en/of mineralen, of dat er sprake is van een voedselallergie en/of er ontgiften nodig is.

  Sensi-Therapie is kortdurend: meestal is er al na 1 behandeling een verbetering van de klachten merkbaar en na 2 of 3 behandelingen een sterke positieve verandering.
  Gelukkig zijn er ook voordelen aan hoogsensitief zijn! Wij bezitten van nature geweldige eigenschappen zoals: inlevingsvermogen, vrede­lievend, harmonieus, sterke intuïtie, creativiteit, inspiratie en een grote sociale betrokkenheid. Gevoeligheid is geen ziekte, maar een  prachtige karaktereigenschap!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply