Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Laat je stem horen!
    Rate this post

    Heeft jouw kind ook moeite om zich uit te drukken? Heb je het idee dat je kind moeite heeft met het vertellen van verhalen, zoals over wat het beleefd heeft? Of kan je kleine misschien niet meer genieten van een lekker fruithapje of een sapje, omdat het moeite heeft met eten?

    Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lekker zelfverzekerd is en zich gelukkig voelt, maar wat als het even niet zo lekker loopt? Waar ga je dan naartoe voor hulp?

    Onzeker en onbegrepen
    Zowel thuis als op school kan het lastig zijn om met spraak- en taalproblemen om te gaan. Je kind voelt zich onzeker of onbegrepen en wordt steeds stiller. Het is dan ook erg belangrijk om problemen in de communicatie vroegtijdig te herkennen. Verstoringen in de taalontwikkeling kunnen namelijk signalen en voorlopers zijn van latere taal- en leerstoornissen. Ook kan het gedragsproblemen veroorzaken. Hoe eerder je kind begeleiding krijgt, hoe beter dit is voor de taalontwikkeling, en de ontwikkeling van je kind in het algemeen.

    Psychologische ondersteuning
    Een logopedist kan deze begeleiding bieden. ‘Ik ben niet alleen bezig met spraak of taal op zich,’ legt Cindy, logopedist van Logopediepraktijk Oetara (met HCA-kwaliteitskeurmerk Logopedie), uit. ‘Er zit ook een psychologisch stuk aan vast dat direct in verband staat met je spraakontwikkeling. Doordat een logopedist positieve feedback geeft, groeit je kind en krijgt het een positiever zelfbeeld. Mijn doel is om het meeste uit je kind te halen en het tot maximale ontplooiing te laten komen op het gebied van communicatie. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat logopedisten ook kunnen helpen bij problemen met schriftelijke communicatie, zoals tekstbegrip, lezen en spellen.’

    Zet je samen in
    ‘In mijn praktijk behandel ik niet alleen kinderen, maar mensen van alle leeftijden en ieder traject begint met een uitgebreid intakegesprek. Ook doe ik logopedisch onderzoek en als daaruit blijkt dat een logopedische behandeling noodzakelijk is, stellen we een behandelplan op. Dit doe ik altijd in samenspraak met de cliënt of de ouders van een cliënt. Wanneer het om de behandeling van een kindje gaat, zijn ouders bij de sessies aanwezig. Het is daarnaast ook belangrijk om tijdens de behandeling van een kind contact te houden met de school en anderen uit de omgeving. Zo kan iedereen zich ervoor inzetten om kinderen met problemen vooruit te helpen. Een goede samenwerking zorgt namelijk voor het beste resultaat!

    Logopedie kan worden ingezet bij kinderen én volwassenen voor onder andere:
    – spraakproblemen
    – taalproblemen
    – stemproblemen
    – eet- en slikproblemen
    – stotteren
    – gehoorproblemen
    – ademhalingsproblemen
    – hyperventilatie
    – afwijkend mondgedrag
    – oncologische problemen

    Wist je dat…
    … logopedische behandelingen voor 100% worden vergoed door de ziektekostenverzekering vanuit het basispakket?
    … je hiervoor een verwijzing van een huisarts, tandarts of specialist nodig hebt?
    … je je ook zonder verwijsbrief kunt aanmelden (DTL)?

    In midden-Groningen vind je Logopediepraktijk Oetara in Veendam, Harkstede, Meerstad, Muntendam, Siddeburen, Wildervank en Zuidbroek. Kijk op de website voor de exacte locaties!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply