Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Laat je kind zich weer lekker voelen
    Rate this post

    Jij als ouder kent je kind het beste. Je merkt het dan ook vaak direct als je kind niet lekker in zijn vel zit of ergens last van heeft. Je probeert er met je kind over te praten en een oplossing te vinden. Maar wat doe je als dat niet lukt?

    Als ouder heb je de volledige verantwoordelijkheid over jouw kind. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit hulp mag vragen en alles zelf moet doen. Als je merkt dat je kind bijvoorbeeld gepest wordt, onzeker is, moeite heeft met het verwerken van een scheiding of woedeaanvallen heeft, dan is het soms knap lastig om je kind daarbij te helpen. Merian Waal is integratief kinder- en jeugdtherapeut en doet haar werk met veel liefde en passie: ‘Het werken met kinderen en degenen die zorg voor hen dragen vind ik geweldig om te doen. Kinderen zijn ongelofelijk sterk, wijs en gemotiveerd. Ieder kind is uniek en iedere therapie is anders. Dat maakt dit vak zo bijzonder.’

    Kortdurend en intensief
    Integratieve Kindertherapie is een kortdurende en intensieve vorm van psychotherapie voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar, ontwikkeld door de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Integratieve Kindertherapie onderscheidt zich van andere therapievormen. Het integreert diverse manieren van werken uit verschillende disciplines. Door deze geïntegreerde aanpak krijgen kinderen een therapie die is gericht op hun situatie en de mogelijkheden die bij hen passen.

    Wat houdt de therapie in?
    Merian licht toe: ‘Tijdens de therapiesessies onderzoek ik samen met het kind de mogelijkheden. Ik kijk naar alle facetten van het kind, zijn manier van doen, voelen, denken, kunnen, de omstandigheden en de plaats binnen het gezin waarin hij zich in bevindt. De aanpak is flexibel en biedt kinderen en ouders, en eventueel de leerkracht, praktische handvatten om weer verder te gaan.

    Integratieve kinder- en jeugdtherapie kan worden ingezet bij:

    ⎫ onzekerheid of een negatief zelfbeeld

    ⎫ concentratieproblemen

    ⎫ gedragsproblemen: woedeaanvallen, teruggetrokken, druk of agressief gedrag, liegen, stelen

    ⎫ gevoelens van boosheid, verdriet, eenzaamheid, heimwee, schuld of schaamte

    ⎫ pesten en gepest worden

    ⎫ lastig vriendjes kunnen maken of behouden

    ⎫ angsten

    ⎫ verwerken en begeleiden van scheidings-problematiek, rouwverwerking, verhuizing, ziekenhuisopname

    ⎫ psychosomatische klachten: buikpijn, hoofdpijn

    ⎫ nagelbijten, haarplukken, duimzuigen

    ⎫ leren omgaan met een stoornis of een beperking daarvan, zoals autisme, AD(H)D

    ⎫ ontwikkelingsfaseproblemen: eten, slapen, bedplassen, motoriek, taal en spraak, leer- en hechtingsproblemen

    ⎫ leren omgaan met hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply