Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik laat mijn lichaam niet zomaar onder kladderen’
  Rate this post

  ‘Nee, dit is niet mijn eerste tattoo, ik heb er al meerdere. Die drie strepen die je bovenaan mijn onderarm ziet staan, dat was mijn eerste tatoeage. Die heb ik gelijktijdig met mijn vader laten zetten. Het staat voor de liefde en de familieverbintenis tussen mijn vader, mijn broertje en mij.

  Zij zijn voor mij de belangrijkste personen in mijn leven. Dat zal ook nooit veranderen en op deze manier zijn ze altijd bij me. Twee jaar geleden heb ik mijn rechterarm laten tatoeëren. Die arm is voor Stefano, mijn broertje. Die tatoeage is totaal anders. Er staat onder meer een derde oog op dat op hem let en Maria die over hem waakt.

  Ik liep ook al een poos rond met ideeën voor mijn linkerarm, de arm voor mijn pa. Ook die tatoeage moest een bepaald verhaal vertellen en ik wilde er specifieke dingen in verwerkt hebben. Toen ik afgelopen zomer bij mijn oma op de camping was, kwam ik Leo tegen, een oude vriend van mijn vader. Aangezien mijn eigen tatoeëerder naar het buitenland was vertrokken en ik Leo’s werk er supergoed uit vindt zien, vertelde ik hem over mijn plannen. We zijn er samen eens even een middagje voor gaan zitten. Ik wilde in ieder geval een klok die het tijdstip, twaalf minuten over acht, aangaf waarop mijn vader geboren is. Zijn naam, Richard, moest er uiteraard ook in verwerkt worden, en verder moest de tekst ‘Your love makes me strong. Your hate makes me unstoppable’ er op komen. Die tekst heeft wel een speciale betekenis voor me, maar dat is nogal persoonlijk. Het slaat op een bepaalde persoon en alleen mijn vader en ik weten voor wie dat is bedoeld. En Leo, hij kent ook het hele verhaal erachter.

  Een dikke 10
  Ik ben erg onder de indruk van Leo’s werk. Hij is de vierde die mij getatoeëerd heeft, maar ik vind hem echt een topper. Hij neemt alle tijd voor je en krijgt van mij een dikke 10. Mijn tattoo is nog niet klaar. Zie je die lijntjes om de tekst heen? Daar gaat Leo nog verder aan werken zodat het net lijkt alsof de huid daar openbarst. En we gaan ook nog verder omhoog, naar de bovenarm, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit. Het heeft in ieder geval met mijn pa te maken, want deze arm is voor hem. Mijn tatoeages hebben een heel duidelijke betekenis voor mij. Dat vind ik belangrijk, ik laat mijn lichaam heus niet zomaar onder kladderen.’
  – Ricardo

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply