Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Laat lymfoedeem aanpakken
    Rate this post

    Op 35-jarige leeftijd kreeg Jolanda* (43 jaar) compleet onverwacht borstkanker. Later zou blijken dat zij het BRCA1 gen heeft. Haar borst werd geamputeerd en de poortwachterklier werd verwijderd. Gelukkig was hij schoon. Ook kreeg Jolanda een flink aantal bestralingen en werden haar eierstokken preventief verwijderd. Heel ingrijpend allemaal!

    Ondanks het feit dat maar 1 lymfeklier was verwijderd, ontwikkelde Jolanda toch een lymfoedeem. Het zat in haar arm en onder haar oksel. Ook zat haar litteken pijnlijk vast. Hiervoor werd zij door de mammapoli doorgestuurd naar MediPraxis. Jolanda vertelt dat ze het fijn vindt dat ze bij MediPraxis alles onder 1 dak heeft. Dat voelt vertrouwd. Naast littekenmassage en oedeemtherapie werd er na de borstreconstructie door Joyce Wakker een tepel getatoeëerd en volgde ze bij Cynthia van Schendel ‘Terug naar Beter’-lessen (medische Yoga) om van haar burn-outklachten af te komen.

    Oedeemtherapie
    Bij MediPraxis werken 4 huid- en oedeemtherapeuten. Oedeemtherapie is een veelvoorkomende behandeling bij MediPraxis. Met behulp van manuele lymfedrainage (een soort massage) worden de lymfevaten gestimuleerd om sneller te werken. De therapeut zorgt er daarnaast voor dat het vocht via bijvoorbeeld de gezonde oksel of de lies afgevoerd kan worden. Na de behandeling wordt het lichaamsdeel gezwachteld, en uiteindelijk wordt er een armkous of steunhemdje aangemeten om te voorkomen dat het oedeem terugkomt. Dat alles kan gewoon bij MediPraxis. De meeste mensen zijn na een aantal maanden klaar met de behandeling. Vaak zien we ze dan een jaar later weer terug voor wat onderhoudsbehandelingen en om een nieuwe armkous aan te meten. Andere mensen, zoals Jolanda, kunnen vanwege de ernst van de klachten niet stoppen met de behandeling. Zij blijven eens in de maand terugkomen voor een behandeling.

    Tepeltatoeage
    Joyce Wakker heeft medische tatoeage altijd één van de leukste onderdelen van het vak huidtherapie gevonden en heeft zich daar verder in gespecialiseerd. Vaak maakt de chirurg de tepel en tatoeëert Joyce er een tepelhof omheen. Dit gaat volledig in overleg met de cliënt. Samen wordt de plaats van de tepel bepaald en ook de kleur. Het resultaat is echt heel mooi.

    Orthomoleculaire ondersteuning
    Cynthia van Schendel is naast huidtherapeut ook orthomoleculair geneeskundig therapeut. Bij MediPraxis wordt holistisch gewerkt. In het logo is niet voor niets de slogan ‘Gezond van binnen en van buiten’ verwerkt. Middels orthomoleculaire geneeskunde wordt het lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om zich te herstellen. Bijna altijd wordt er daarom laboratoriumonderzoek gedaan om de actuele gezondheid te checken. Meten is weten! Je kunt pas goed adviseren als je weet waar het lichaam behoefte aan heeft. Een orthomoleculair therapeut moet zeer goed op de hoogte zijn van de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding en supplementen. Ook moet de therapeut precies weten welke stoffen juist wel of juist niet kunnen worden gecombineerd met andere medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan chemotherapie of hormoonbehandeling. Omdat het best veel tijd kost om die ontwikkelingen goed bij te houden, heeft Cynthia ervoor gekozen om zich te specialiseren. Dan wordt het vak overzichtelijk. Orthomoleculaire oncologie is een logische specialisatie voor Cynthia. ‘We zien zoveel oncologiepatiënten in de praktijk; op de één of andere manier heb ik daar ook iets mee’, vertelt Cynthia. ‘En er is echt zoveel mogelijk. Ik merk ook dat steeds meer specialisten zich erin verdiepen. Veel mensen vertellen dat ze, zodra ze worden geconfronteerd met kanker, zelf ook iets willen doen om hun zelfgenezend vermogen te ondersteunen. Orthomoleculaire therapie biedt dan een effectieve en veilige oplossing.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply