Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Laat de zon vanuit jezelf schijnen…
  Rate this post

  De zomer is begonnen: het zonlicht, behaaglijke warmte, luchtige kleding, buiten zijn. Het is een periode waarin de natuur vriendelijker lijkt te zijn. Iedereen voelt zich vrolijk en jij… voelt je moe, terneergeslagen, geïrriteerd of gestrest.

  Depressieve gevoelens kunnen samenhangen met verschillende factoren. In de zomer zijn de dagen langer, met de mogelijkheid dat het dag-nachtritme ontregeld raakt. Daarbij slapen veel mensen slechter in de zomer. Net als bij andere depressieve gevoelens kan erfelijkheid een rol spelen. Al deze factoren vergroten de kans op een depressie.
  Ons stresssysteem heeft een essentiële, beschermende functie. Door een ingenieus samenspel van hormonen en andere stoffen zorgt het ervoor dat ons organisme elke vorm van fysieke of emotionele belasting de baas kan. Maar het systeem kan uit balans raken; vooral als de druk te hoog wordt of nooit ophoudt. Onze stresshormonen slaan dan op hol, of zijn juist te weinig actief. In dat geval beschermen ze ons niet meer, maar ondermijnen ze ons psychisch en lichamelijk. Wanneer de dipgevoelens langer dan twee weken duren, zou wellicht energetische therapie een ondersteuning kunnen bieden. Geef toe dat je somber bent, praat erover met familie, vrienden, huisarts en/of zoek professionele hulp. Vind de rust en ontspanning in jezelf in plaats van je eindeloos dwars te zitten. Zet niet krampachtig in op genieten alsof het een prestatie is, maar leef met de eb en vloed in je eigen ziel. Energetische therapie bij Silvia de Ruiter kan hierin een ondersteuning bieden door te werken op onder andere de stress-as en energie­lagen in balans te brengen. Laat je levens­energie weer stromen! Energetische therapie is een veilige, natuurlijke behandelwijze.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply