Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leef vrij met energie
  Rate this post

  Door bijvoorbeeld een verlies, een trauma, stress, overgevoeligheid voor prikkels en onverwerkte emoties, krijg je vroeg of laat klachten. Je voelt je dan lichamelijk of emotioneel niet in orde. Je kunt niet bij jezelf komen en zit in je hoofd, waardoor je het contact met je lichaam verliest. Het kan zijn dat jij jezelf belemmerd door je eigen gevoelens en gedachten. Als je geblokkeerd bent, kun je niet vrij en energiek in het leven staan. Je wordt geremd in het leven van je verlangen.

  Psychodynamische therapie zorgt ervoor dat je door middel van emotieverwerking wordt wie je eigenlijk bent, met al je mogelijkheden, talenten en potenties. Je ervaart weer onderlinge samenhang tussen je lichaam, gevoelens, emoties en je gedachtewereld. Je komt weer in verbinding met anderen. Oude pijn wordt loslaten, eigen verantwoordelijkheid wordt genomen. Je staat in je eigen kracht. Je leeft bewust, voluit!
  Psychodynamische therapie gaat uit van een onlosmakelijk verband tussen lichaam en geest. Volgens deze methode komen psychische klachten voort uit onverwerkte emotie en ervaringen uit het verleden. Als dit te pijnlijk is om te voelen, krijgen we overlevingsgedrag, zoals hard werken, het niet meer weten of in het hoofd gaan leven. Door inzicht te krijgen in je innerlijke delen en de emotie weer toe te laten, gaat de energie weer stromen en word je gezond en levendig, en kun je meer vreugde ervaren. Reactie van een cliënt: ‘Bedankt voor gisteren. Voor mijn gevoel een grote stap gemaakt. Het komt zo dichtbij bij wat er werkelijk speelt in mij.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply