Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Lekker in je vel en happy!
  Rate this post

  Iedere ouder en ieder kind is uniek, en daarom is opvoeden en oplossingsgericht werken maatwerk!
  ‘Talent is wat je bent!’ Maar wat zijn nou de echte  talenten van jouw kind? Wat zijn haar drijfveren?  Het KidsCompas legt met talentscan en spelanalyse  talenten bloot en maakt kinderen bewust.

  Met het KidsCompas spreek je kinderen aan op hun eigen unieke talent en motivatie en sluit je aan op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Je kunt het kind dan  uitdagen om de talenten die het bezit, in te zetten om zelf tot oplossingen te komen. Een JongerenCompas en VolwassenCompas kan ook uitgevoerd worden.

  Spiegelen met een hond
  Welke invloed heeft jouw gedrag op de ander? Met mijn golden retriever Bryn ga je op ontdekkingstocht om dit te ervaren. Ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn, op welke wijze jij omgaat met dagelijkse situaties en hoe je een uitdaging aangaat. Als ouder kun je helder krijgen hoe je omgaat met opvoeding.

  Honden reageren eerlijk en direct. Hierdoor reageren ze zonder oordeel en glashelder op jouw gedrag, lichaamstaal en uitstraling. Dit kun je zien, horen, voelen en als ervaring meenemen in het dagelijkse leven.

  Oplossingen voor problemen
  Kinderen en jongvolwassenen kunnen soms extra hulp gebruiken, omdat ze problemen tegenkomen waar niet direct een oplossing voor is. Voorbeelden zijn een veranderde gezinssamenstelling of woonomstandigheden, verlies, faalangst, geen keuzes kunnen maken, depressiviteit, stress,  pesten, gepest worden, of de drive verloren hebben.

  Zij uiten dit vooral door ongewenst gedrag.  Bijvoorbeeld door te gaan schreeuwen, ruzie zoeken,  (extreem) boos worden, een veranderd eetgedrag  aannemen, intensief gaan gamen, lusteloos worden,  zich terugtrekken of juist zeer aanwezig zijn.

  Als therapeut bekijk ik wat er achter dit gedrag zit.  Wat wil zij hiermee zeggen? Wat wil hij eigenlijk bereiken? Als een kind of jongere zich gehoord voelt, is er al veel bereikt, omdat er aan een oplossing gewerkt wordt.  Hij gaat weer lekker in zijn vel zitten en dit werkt door in het hele gezin, op school, vriendengroep enzovoort.  In gemiddeld 6-9 sessies wordt er gewerkt naar een haalbaar doel, waarbij ik verschillende (spel)methoden kan inzetten, aansluitend op het kind en zijn gezin of de jongvolwassene. Wel wordt er standaard begonnen met ontspanning. Thema-ontmoetingen zullen regelmatig worden georganiseerd, te volgen op mijn website.

  De sessies houd ik in een ruime praktijkruimte, gewoon bij mij thuis; een sfeer waar het kind of de jongere zich vertrouwd voelt.

  De workshops geef ik kleinschalig in de ‘TalentenSpieker’, een ruime landelijk gelegen locatie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply