Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • ‘Niet lekker in je vel’, of zit er méér achter?
    Rate this post

    In de winter ben je extra vatbaar voor virussen en infecties. Na een aantal ziektedagen ben je meestal weer de oude. Niks aan de hand! Maar wat doe je als je steeds blijft kwakkelen en de huisarts je niet verder kan helpen?

    Als je moeilijk herstelt na bijvoorbeeld een heftige verkoudheid of een blaasontsteking, dan kan dat duiden op een onbalans in je lichaam. Je lichaam geeft door de klachten aan dat het iets al langere tijd niet meer kan compenseren. Met een mesologisch consult kun je erachter komen wat er aan de hand is, én wat je kunt doen om van je klachten af te komen.

    Verschillende invalshoeken
    Het mooie van mesologie is dat er vanuit verschillende invalshoeken naar jouw klachten gekeken wordt en er meerdere zienswijzen geïntegreerd worden. Als je bijvoorbeeld last hebt van je buik, dan onderzoekt de mesoloog niet alleen je buik, maar kijkt zij naar jouw hele lichaam én je psyche. Als je maag niet goed functioneert doordat bijvoorbeeld de aanmaak van maagzuur en/of enzymen niet optimaal is, dan zou je eraan kunnen denken dat je ook psychische zaken moeilijk kunt ‘verteren’. Er is dus een heel duidelijke wisselwerking tussen lichaam en geest.

    Diepgaand onderzoek
    Als je besluit om naar een mesoloog te gaan, dan vul je voorafgaand aan de eerste afspraak een intake-formulier in, waardoor de mesoloog inzicht krijgt in zowel je huidige gezondheidssituatie als je ziektegeschiedenis. Vervolgens bespreek je je klacht, waarna een lichamelijk onderzoek plaatsvindt. Dat kan bestaan uit een pols- en tongdiagnose, buikonderzoek en eventueel gewrichten- en huidonderzoek. Ook worden er 80 tot 100 acupunctuurpunten op je handen en voeten gemeten. Die geven namelijk uitgebreide informatie over de manier waarop je lichaam functioneert, en eventuele disfuncties kunnen met deze methode worden opgespoord. Dit type onderzoek is bij elke cliënt gelijk, ongeacht de klacht.

    Adviezen
    Naar aanleiding van het onderzoek kan de mesoloog homeopathische middelen, voedingssupplementen of kruiden aanraden om de gevonden disfuncties te herstellen. Daarnaast kan er een voedingsadvies gegeven worden. Geen dieet, maar een aanpassing van je eetpatroon. Na een aantal weken ga je terug voor een vervolgconsult, waarbij de mesoloog bekijkt of jouw klachten verminderd zijn en of er nieuwe aanpassingen nodig zijn.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply