Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Leven naar je cyclus; gelukkiger én productiever!
  Rate this post

  Over menstruatie wordt nog te weinig gepraat, er heerst nog steeds een klein taboe op de menstruatie van de vrouw. Iets wat hoort bij het leven van vrouwen én mannen. Wij vrouwen zijn in de afgelopen decennia blootgesteld aan veel uitdagingen, baankansen en prestatiedruk. Hierin wordt eigenlijk verwacht dat wij als vrouwen hetzelfde kunnen presteren als mannen. Dat kunnen wij wel, mits wij goed luisteren naar ons lichaam. Wij kunnen productiever én gelukkiger zijn als wij onszelf rust gunnen in de menstruatieweek.

  Hoe werkt dit?

  De menstruatiecyclus kan worden vergeleken met de vier seizoenen. In elke fase in de menstruatiecyclus voeren andere hormonen de boventoon. Door deze schommeling in jouw lichaam te ontdekken en te begrijpen, kun je jouw gemoedstoestand, geluk en productiviteit verbeteren. Door hier goed naar te luisteren kunnen menstruatieklachten minder worden en zelfs de menstruatie week korter.

  Winterperiode is voor de winterslaap

  Tijdens de winterperiode, de eerste week van de cyclus, daalt het oestrogeenniveau en stopt je lichaam met het aanmaken van progesteron. Hierdoor word je moe, emotioneel en misschien een beetje chagrijnig. Het is tijd om jezelf rust te gunnen en naar binnen te keren. Plan zo min mogelijk verplichtingen in, verplaats belangrijke werkafspraken naar volgende week en laat je partner wat extra in het huishouden doen. Dit is niet omdat het niet kan, maar simpelweg omdat je lichaam niet in staat is om veel informatie op te slaan, creatief te zijn en je hoofd erbij te houden. De één heeft hier meer last van dan de ander. In de lente zal je lichaam weer oestrogeen aanmaken om eitjes te laten rijpen. In deze periode ben je creatief, scherp, zelfverzekerd en kun je je beter concentreren. Dit zal belangrijke afspraken op werk en prestaties ten goede komen.

  Mannen moeten ook hun aandeel hebben

  Als vrouwen menstrueren blijven mannen het liefst ver bij vrouwen uit de buurt. Ze worden knorrig en chagrijnig, emotioneel en seks is uit den boze. Het algemene beeld van menstruatie wordt niet echt op een positieve manier benaderd. Maar mannen kunnen werkelijk hun aandeel hebben in de menstruatieweek. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen in hun menstruatie week weinig energie hebben en het liefst zo min mogelijk willen doen. Weinig sociale afspraakjes, het huishouden even laten liggen en zin om naar werk te gaan is ook ver te zoeken. Mannen kunnen vrouwen helpen door wat extra huishoudelijke taken op te pakken, goed voor haar te zorgen en niet te veel moeilijke vragen te stellen. Laat ons gewoon even met rust.

  Benieuwd naar hoe je meer uit het leven kan halen?

  Geld maakt niet gelukkig, maar het hebben van wat extra geld kan wél handig zijn. Vooral de dingen die je kan doen met geld, maken je een gelukkiger mens. Dit kan je bijvoorbeeld doen door af en toe een bedrag te beleggen in crypto. Benieuwd naar hoe je dat kan doen? Kijk dan op Anycoindirect.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply