Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Massage bij kanker
  Rate this post

  Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker, dan staat je wereld op z’n kop. Alle aandacht is gericht op je ziekte en niet meer op jou als mens en de aanrakingen zijn medisch, zakelijk en vaak pijnlijk. Het is dan plezierig om op een niet-medische manier aangeraakt te worden door middel van een massage.

  Veel mensen denken dat kanker en massage niet samengaan, maar toch kunnen mensen met kanker veel baat hebben bij massage. Deze kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte: tijdens of na de behandeling en zelfs in een palliatieve fase. Massage geeft geen genezing, maar geeft ontspanning, verbetert de kwaliteit van leven en helpt het contact met je lichaam te herstellen. Bovendien ondersteunt een massage het herstel, het kan bijvoorbeeld pijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen.
  Het masseren van mensen die kanker hebben, vereist de nodige kennis en inzicht. Bij kanker is het hele lichaam uit balans, daarom zorgt de massagetherapeut ervoor dat de massage veilig is en wordt uitgevoerd met zachte handgrepen. Bij vrouwen met borstkanker is het van belang dat er rekening wordt gehouden met mogelijk lymfoedeem.
  Massage en gerichte aandacht herstellen het contact met je lichaam, zodat je er weer vertrouwd mee kunt raken. Maar niet alleen je lichaam is uit evenwicht, ook heb je te maken met gedachtes over hoe het verder gaat en ervaar je emoties die je uit balans brengen. Tijdens de massage is er ruimte en aandacht voor alles wat jou bezighoudt.
  De massages worden gegeven in mijn praktijk­ruimte in Nieuw-Vennep, maar wanneer je niet mobiel genoeg bent, kom ik naar je toe. Bernadette heeft de ­opleiding gevolgd bij Holos.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply