Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De massage die bij jou past!

  Heb je behoefte aan ontspanning en rust? Of wil je juist verlichting van lichamelijke klachten, bijvoorbeeld stijve spieren of hoofdpijn? Massage werkt zowel ontspannend als klachtgericht.

  De wereld van massage en massagetechnieken is in de afgelopen tientallen jaren flink veranderd. Was het vroeger zo dat massages enkel werden gedaan om overbelaste spieren te ontspannen, nu ligt de focus veel meer op massage om stress mee tegen te gaan. En dat is niet vreemd: zo’n 20% van de Nederlanders zit tegen een burn-out aan.
  Ook invloeden uit het Oosten dringen de massagewereld binnen, zoals bij de ayurvedische massage, die veel meer gericht is op het voorkómen van klachten, in plaats van onze westerse benadering, waarbij pas gemasseerd wordt op het moment dat er al klachten zijn. In het westen zijn we ook gewend om bij een klacht alleen te kijken naar de plek waar de klacht zich uit, en de rest van het lichaam en bijvoorbeeld werkdruk en de thuissituatie te negeren.
  Bij Stars Massageschool, sinds april 2016 gevestigd in Almelo, kun je terecht voor verschillende soorten massage. Henk Nijhof zit al 35 jaar in het massagevak, en geeft samen met zijn dochter massages die jou kunnen helpen.

  Massageopleidingen en -cursussen
  Henk is niet alleen masseur, maar ook massageopleider, en biedt een compleet pakket met gecertificeerde opleidingen. Bijvoorbeeld de opleidingen Sport- en Wellness­masseur (NGS-erkend) zijn professionele opleidingen. Na de opleiding Sportmasseur kun je Sport-Zorgmasseur gaan volgen. De behandelingen van de Sport-Zorgmasseur worden opgenomen in het zorgpakket.
  Naast deze opleidingen zijn er ook cursussen van 1 dag, 2 dagen of 4 dagen, waaronder zwangerschapsmassage, hotstone-massage, hoofdpijnmassage en massage bij kanker. Voor sommige kortere cursussen is basiservaring in het masseren vereist.

  Cursus Leren Masseren
  Heb je interesse in het volgen van een jaaropleiding, maar wil je eerst bekijken of die wat voor jou is? Dan is er een korte cursus ‘leren masseren’ van 4 dagen. Na deze cursus ben je bekend met de basis van een klassieke massage, en heb je een goede indruk van de inhoud van de opleiding.

  Meer informatie over het complete aanbod en over de cursusdata is te vinden op de website.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply