Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Meer zelfvertrouwen door een haartransplantatie
    Rate this post

    Geen enkele man of vrouw vindt het fijn om dun haar te krijgen als gevolg van extreme haaruitval. Veelvoorkomende problemen zijn een terugtrekkende haarlijn, dunner wordend haar, inhammen en een kale kruin. Je haardos betekent natuurlijk veel voor het uiterlijk, maar ook voor het zelfvertrouwen. Een HaarStamcel Transplantatie is voor veel mensen een goede oplossing om de haardos te herstellen en om ervoor te zorgen dat je weer lekker in je vel te zit.

    Maar voor wie is een haartransplantatie geschikt én hoe werkt het? Maaike Lesmeister, technician bij Hair Science Institute Amsterdam, geeft tekst en uitleg!

    Is een haartransplantatie voor iedereen geschikt?
    ‘In veel gevallen is kaalheid genetisch bepaald, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Denk hierbij aan een haarziekte, het stevig epileren van wenkbrauwen of heb oplopen van littekens en brandwonden. Voor veel mannen én vrouwen is haartransplantatie een definitieve oplossing tegen haaruitval, dun haar en kaalheid. Ook bekende Nederlanders, zoals Bridget Maasland, Wesley Sneijder en Gerard Joling, ondergingen bij ons een behandeling.
    Alvorens je kiest voor een haartransplantatie, is het belangrijk om te weten of je wel geschikt bent. Het stadium van kaalheid en de conditie van het haar in het donorgebied bepalen namelijk of een volledige HaarStamcel Transplantatie mogelijk is. Ook de dichtheid wordt op basis hiervan bepaald. Een goede diagnose en een advies op maat kunnen dan ook zeer waardevol zijn voor de keuze van een behandeling.’

    Wanneer is een haartransplantatie niet geschikt?
    ‘Kroeshaar of sterk krullend haar is een ingewikkelder haartype als het gaat om een haartransplantatie. Dat is zo omdat kroesharen ook onderhuids krullen. Daardoor krullen ook de grafts en is transplantatie zelden succesvol. Een behandeling is overigens niet per definitie onmogelijk. Dat verschilt per persoon. Wanneer allebei je ouders bijvoorbeeld kroeshaar hebben, is de kans veel kleiner dat wij je kunnen behandelen. Laat je daarom vooraf goed adviseren.’

    Hoe gaat een behandeling in zijn werk?
    ‘Bij interesse starten we met een adviesgesprek. Dit is kosteloos en vrijblijvend! Tijdens het gesprek met één van onze artsen bespreek je jouw wensen, krijg je advies op maat en inzicht in de kosten, en wordt een individueel behandelplan opgesteld. Uiteraard kunnen we dan – wanneer alles duidelijk is – direct een behandeling inplannen.
    Een behandeling duurt in de regel een volle dag. Het is wel tijdrovend dus! We starten in de ochtend met het maken van foto’s, scheren de haren in het donorgebied af en brengen verdovingen aan op de plek waar we gaan behandelen. Vervolgens halen we met een heel klein instrumentje een flink aantal haarstamcellen, ‘grafts’, weg uit de hoofdhuid. We halen niet alle haarstamcellen weg, zodat er in het donorgebied weer haar kan groeien. Die plaatsen we op de gewenste plek, stuk voor stuk weer terug. Onze gepatenteerde HaarStamcel-methode is niet vergelijkbaar met de bestaande methodes in Nederland en in het buitenland, waar de hele haarwortelzakjes worden verwijderd. Dat zijn behandelingen die een lang genezingsproces vergen en blijvende littekens achterlaten. Wij plaatsen de stamcellen terug met heel dunne naaldjes onder plaatselijke lichte verdoving. Het is vrijwel pijnloos dus en veilig. In principe kun je een dag later alles weer gewoon doen.’

    Over Hair Science Institute
    Hair Science Institute is al 25 jaar dé expert in haartransplantaties met klinieken verspreid over de hele wereld. Grondlegger is arts en onderzoeker dr. Coen Gho, internationaal specialist op het gebied van haar. In zijn lange loopbaan ontwikkelde hij diverse nieuwe therapieën voor haarziekten en brandwonden. Als autoriteit op zijn vakgebied werkt hij nauw samen met onder meer het Brandwondencentrum Beverwijk, de International Society of Burn Injuries en de European Tissue Repair Society.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply