Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Meer zelfvertrouwen door speltherapie

    Het liefst zou je je kind voor al het kwaad en verdriet willen behoeden, maar helaas is dat maar al te vaak niet mogelijk. Er kunnen zich situaties of verdrietige omstandigheden voordoen die het kind niet kan verwerken en die invloed hebben op zijn of haar gedrag. Dit kan uiteenlopen van vage klachten tot extreme woede-uitbarstingen.

    Bij Speelplaats 33 kunnen kinderen tussen 3 en 12 jaar geholpen worden om hun verdriet, ­frustratie of woede te uiten en met deze gevoelens om te gaan. Spelen is voor een kind de meest natuurlijke uitingsvorm. Het is dan ook een ideale manier om emotionele problemen in kaart te brengen en een kind tot nieuwe inzichten te laten komen om met situaties om te kunnen gaan. Met name jonge kinderen kunnen een schokkende gebeurtenis moeilijk onder woorden brengen. Dit kan van alles zijn: overlijden van een ouder, scheiding, gepest worden of problemen op school. Door spelend aan de slag te gaan met Marianne de Backker, kan het kind nieuwe ervaringen opdoen en kan de gebeurtenis verwerkt worden. Daarnaast spreek je via spel ook andere mogelijkheden aan en leert het kind zijn eigen kracht ontdekken, waardoor er meer zelfvertrouwen ontstaat. Als vanuit het spel blijkt hoe het kind zich voelt en wat het kind nodig heeft, kan Marianne de ­ouders uitleggen hoe ze daarmee om kunnen gaan en hun kind het beste kunnen ondersteunen. Op die manier kan het kind gebeurtenissen en ervaringen een plaats geven, waardoor het de ruimte krijgt en een stevige basis heeft om zich verder te ontwikkelen.

    Er zijn mogelijkheden voor ­vergoeding van speltherapie. Speelplaats 33 is er voor individuele speltherapie, groepsbegeleiding en voor ouders.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply