Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Menstruatieproblemen?
    Rate this post

    In het Sanskriet kent men een gezegde: ‘het lichaam is een hemd van vlees’. Dit wil zeggen dat de geest meer bepalend is voor wat het lichaam aan uiterlijke kenmerken laat zien. Het is juist daarom dat we als natuurgeneeskundigen en homeopaten altijd holistisch werken. Niet alleen het lichaam is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is onze psyche. De oorzaak moet opgespoord worden; pas dan kan genezing plaatsvinden.

    Vrouwen staan erom bekend minder vaak ziek te zijn dan mannen. We zijn dus sterk. Bij menstruatieklachten, baarmoederkrampen, premenstrueel syndroom en overgangsklachten kunnen artsen alleen hormonen ­voorschrijven, maar daarmee worden de klachten ­onderdrukt. Wanneer de medicatie stopt, komen de ­klachten terug. De psyche wordt mede ­beïnvloed hierdoor.
    Homeopathie kan helpen bij allerlei ­klachten, zoals hevige krampen, moeheid, heftige, pijnlijke, onregelmatige, te vroege of te late bloedingen, depressies enzovoort. 50% van de vrouwen heeft last van het premenstrueel syndroom. Reumatische pijnen, terugkerende hoofdpijn, vocht vasthouden, een opgeblazen gevoel, hartkloppingen, slapeloosheid, huid­afwijkingen en jeuk komen vaak voor.
    Het is vaak onmogelijk om normaal te ­functioneren. Er zijn soms behoorlijk ­klachten tijdens een zwangerschap. Toch zijn veel homeopathische middelen (niet alle) veilig te gebruiken. Ze kunnen helpen bij ochtend­misselijkheid (voortdurend), hoofdpijn, duizeligheid, buikpijnen, kiespijn, kaalheid, nervositeit en incontinentie. Na de zwangerschap kan ­homeopathie helpen bij ontstekingen, kloven, te grote of te weinig melkproductie. Bij het woord ‘zuigelingenstaking’ schiet je ongetwijfeld in de lach. Toch komt het voor. Luier­eczeem, spruw (zeer pijnlijk), huidaandoeningen, projectielbraken kunnen de baby (en de moeder) het leven zuur maken.
    Denk niet dat aan bovenstaande klachten niets te doen is. Dat is er wel degelijk!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply