Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Minder moe!
    Rate this post

    Als je op het dashboard in je auto ziet dat de benzine bijna op is, ga je naar een pompstation om te tanken, om te voorkomen dat je stil komt te staan. Als je merkt dat je moe bent en stress hebt, zou je dan niet eens moeten laten bekijken waar dat aan ligt, zodat je niet uiteindelijk in een burn-out terechtkomt?

    Er zijn veel dingen die in ons leven energie kosten. Of het nu psychische stress is (bijvoorbeeld relatieproblemen of werkdruk, maar ook het altijd bezig zijn en te weinig tijd voor jezelf nemen, geeft op de lange duur stress), chemische stress (bijvoorbeeld: ‘Wat eten we?’ Stel jezelf altijd de vraag: ‘Krijg ik hier energie van of kost dit mij energie om te verteren?’), lichamelijke stress (bijvoorbeeld werkhouding, sport, oude blessures, rugblokkades en operaties, maar ook veel orgaanklachten geven houdingsproblemen, iemand met buikpijn loopt niet rechtop enzovoort).
    Veel van de bovenstaande problemen kosten ons lichaam extra energie. Ons brein signaleert stress en maakt hier geen onderscheid tussen psychische stress, lichamelijke stress en chemische stress. Een burn-out wordt ook niet veroorzaakt door één probleem, maar zie het als een emmer die gevuld wordt door meerdere problemen en overloopt.

    Het osteopatische consult
    Het begin van het vraaggesprek bij de osteopaat is bij iedere patiënt die binnenkomt hetzelfde. De osteopaat gaat in kaart brengen welke problemen er spelen en waar de emmer mee is gevuld. Wat is de druppel en welke klacht ontstaat? Is de klacht er in jaren ingeslopen of zijn het acute klachten (ook bij acute klachten is de vraag:  waaróm gebeurt het juist nu?).
    De volgende stap is het onderzoeken van het lichaam: waar zitten de problemen, hoe gaan we de cirkel doorbreken en wat is hiervoor nodig? Dit zijn vaak bij burn-outpatiënten een paar aanpassingen per keer, want elke verandering moet verwerkt worden door het overbelaste systeem.

    Met osteopathie kun je je weer beter gaan voelen, zodat je gelukkiger en met meer energie in het leven kunt staan!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply