Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Namens de dominee of familie kan ik het verhaal doen’
  Rate this post

  Sinds 2011 is Iepie Lindeboom-Hospes actief als zelfstandig uitvaartbegeleider. Ze heeft haar bedrijf in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld: van het aanbieden van postmortale make-up met Tetje Sprietsma tot aan een samenwerking met Ina Brinkman-la Roi als vervangende uitvaartbegeleider.

  Ook in het afgelopen jaar hebben beide dames zich verder ontwikkeld om een uitvaart nóg persoonlijker te maken. Zo hebben ze bij de PKN een cursus gevolgd, zodat zij op zowel kerkelijke als niet-kerkelijke uitvaarten het woord kunnen doen namens of in plaats van bijvoorbeeld de dominee of familie.

  ‘Steeds meer mensen hebben een minder hechte band met de kerk of hun geloof, maar toch willen ze er bij hun uitvaart aandacht aan schenken. Ina en ik hebben hiervoor een cursus gevolgd, zodat we, als ons dit gevraagd wordt, het woord kunnen doen namens de familie of in plaats van een dominee’, vertelt Iepie. Zo is het niet nodig om hiervoor een derde persoon te vragen en blijft de uitvaart persoonlijk. Want dat staat bij Iepie altijd voorop.

  Persoonlijk
  Omdat Iepie één uitvaart tegelijk doet, springt Ina bij als er tegelijk nog een aanvraag is. ‘Ik weet dat een uitvaart bij Ina in vertrouwde handen is. Ina weet hoe ze de zaken moet regelen en dat tijd en aandacht voor de naaste familie en de uitvaart belangrijk zijn. Ook bij haar staan de wensen van de overledene en de nabestaanden voorop. Ze luistert naar het verhaal van de familie en denkt mee met hun wensen voor de uitvaart.’ Mede daardoor werken beide dames nu al zo’n twee jaar samen.

  Meer informatie
  Wil je meer weten over het regelen van een uitvaart, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Iepie ­Lindeboom-Hospes op telefoonnummer 06-47927967 of iepielindeboom@kpnmail.nl. Ze vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn en wat zij voor je kan betekenen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply