Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Nog klachten na je herstel?
    Rate this post

    Als je een periode van kanker hebt doorgemaakt, ben je ook bestraald. Ondanks het feit dat bestralingsartsen in hun behandelingen zeer zorgvuldig te werk gaan, is het toch mogelijk dat er bij een kleine groep patiënten schade aan weefsels en/of organen kan ontstaan na de bestraling.

    Typische klachten na borst-, gynaecologische, blaas-, darm-, prostaat- en hoofd-halskanker kunnen zijn het verlies van functie van arm en schouder na borstkanker, pijn, bloedverlies via urine of ontlasting, aanhoudende drang, diarree, droge mond en slikklachten. Ook kunnen er wonden ontstaan na bestraling die niet tot nauwelijks genezen. Over het algemeen ervaren patiënten dat deze klachten hun kwaliteit van leven duidelijk verminderen.

    Geïntegreerde aanpak
    De patiënten met bovengenoemde klachten worden in de kliniek behandeld met hyperbare zuurstoftherapie (HBOt) en, in het geval dat er ook sprake is van slechtgenezende wonden, met een uitvoerig wondbehandelprotocol volgens de laatste ontwikkelingen in de geneeskunde. De HBOt-behandelingen vinden plaats in een speciale drukkamer waar 100% pure, medicinale zuurstof via een mond-neusmasker wordt ingeademd. Het doel van hyperbare zuurstofbehandeling is dat door het inademen van zuurstof, onder druk, de concentratie zuurstof in het lichaam 12,5 maal vergroot wordt. Door deze hogere zuurstofhoeveelheid worden er onder andere nieuwe bloedvaatjes aangemaakt, waardoor chronische wonden gemakkelijker en sneller genezen. Ook in bestraald gebied zorgt deze zuurstof voor de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes en heeft deze daardoor direct een gunstig effect op het herstel van weefsels, en klachten kunnen verdwijnen.

    Medisch bewezen behandelingen
    Alle werkzaamheden in de kliniek zijn medisch bewezen innovatieve zorgbehandelingen. De behandelingen zijn gericht op het aanzetten van het lichaam tot herstel of de vervanging van beschadigde en/of zieke cellen en weefsels.
    De zorg in de Da Vinci Kliniek wordt uitgevoerd vanuit een totaalaanpak, waarin medisch specialistische zorg, verpleegkundige expertise, thuiszorg en gebruik van verband- en hulpmiddelen strak georganiseerd wordt. Onze resultaten laten zien dat deze aanpak garant staat voor een optimale genezing, in een overzichtelijke periode. Het herstel dat bereikt wordt, zal bij veel patiënten uiteindelijk leiden tot volledige genezing of een duidelijke afname van klachten.

    Hoog genezingspercentage
    Afhankelijk van de voorgeschiedenis en de duur na de laatst bestraling zien wij dat het genezingspercentage voor pa­tiënten met bestralingsschade varieert tussen de 75 en 87% na behandeling in de kliniek. Echter: het genezingspercentage van slechtgenezende borstwonden is op dit moment 95%. Dit komt door onze integrale zorgaanpak.

    Vergoeding
    Al onze behandelingen worden vergoed door zorgverzekeraars. Patiënten die bij ons in zorg willen komen hebben wel een verwijzing nodig van hun huisarts of een medisch specialist. Door de kleinschaligheid en laagdrempeligheid van de kliniek zijn we in staat om een sterke focus te ontwikkelen op onze zorgactiviteiten. De kliniek kent geen wachtlijsten en patiënten kunnen na een verwijzing doorgaans binnen een week gezien worden door een arts en gespecialiseerde verpleegkundigen. Vanzelfsprekend voldoet de kliniek aan alle wetgevingseisen en bezitten wij kwaliteitskeurmerken die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van veilige, efficiënte en doelmatige medisch-specialistische zorg.

    Ervaren medewerkers
    Het Da Vinci Expertisecentrum voor wondgenezing biedt zorg aan patiënten met slecht genezende chronische (borst)wonden, waarbij na reguliere wondzorgbehandelingen geen, of onvoldoende, genezing heeft plaatsgevonden. Deze zorg wordt uitgevoerd door een eigen team van ervaren medewerkers die allen zijn opgeleid om deze therapie op een veilige manier uit te voeren.

    Kijk op de website voor meer informatie en cliënt­ervaringen, of bel met de kliniek voor informatie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply