Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Osteopathie bij ‘huilbaby’s’
    Rate this post

    Baby’s huilen alleen als er wat aan de hand is. Als ze voortdurend huilen, kan het zijn dat er ten gevolge van de bevalling bewegingsbeperkingen in het lichaam zijn opgetreden die spanning en klachten geven. Hierbij worden er immers grote krachten uitgeoefend op de baby. Deze bewegingsbeperkingen kunnen zich uiten in bijvoorbeeld buikpijn of hoofdpijn en dat kan een reden zijn voor je baby om te gaan huilen. Ook kan er sprake zijn van maag- en darmklachten door embryologisch ontstane bewegingsbeperkingen in het maag-darmkanaal. Hierdoor kan de baby last krijgen van spugen, krampjes of constipatie. Naar een osteopaat gaan wanneer je te maken hebt met een huilbaby is dus een goed idee!

    De osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen (gewrichten, organen en schedel) die goed moeten kunnen bewegen. Als het lichaam gezond is, ­gebeurt dat ook. Maar als het evenwicht verstoord is geraakt, heeft het lichaam hulp nodig om het evenwicht te herstellen. Een osteopaat kan het lichaam daarbij helpen.

    Zachte handgrepen
    Osteopathie is een heel zachte en doelgerichte methode om het lichaam weer in balans te krijgen, en is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar juist ook voor baby’s, ­omdat het lichaamsweefsel van baby’s nog heel flexibel is.
    Een osteopaat schrijft geen medicijnen voor, maar maakt met zachte handgrepen los wat los moet zitten, zodat de doorbloeding optimaal wordt. Hij probeert tijdens de ­behandeling de oorzaak van een klacht weg te nemen, zodat het lichaam vervolgens zichzelf verder kan herstellen.
    De meeste baby’s ervaren de behandelingen als heel aan­genaam. Het kan zelfs gebeuren dat je kindje in slaap valt…

    Behandelingen en vergoedingen
    Er zijn voor de aanpak van klachten van baby’s meestal maar een paar behandelingen nodig. Tussen twee afspraken in zitten doorgaans 1 tot 4 weken, omdat het herstel tijd nodig heeft. Er is geen verwijzing nodig van een arts, maar osteopathie kan prima gecombineerd worden met reguliere behandelingen. De behandelingen worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar, deels of geheel vergoed uit het ­aanvullende pakket.

    Over OsteoVitaal
    Het osteopathisch team van OsteoVitaal bestaat uit Anne-Ruurd Hoogeveen, Rutger Veneklaas en Pieter Holvast; allen gediplomeerd osteopaat. Na voltooiing van de opleiding fysiotherapie bracht de passie voor het menselijk lichaam en gezondheid hen ertoe om osteopathie te gaan studeren in Gent. Daar behaalden zij hun universitaire Bachelor of Science op de fulltime opleiding aan de International Academy of Osteopathy, een instituut dat de wetenschappelijke kennis die aan de basis staat van de osteopathie, hoog in het vaandel heeft staan.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply