Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Overgangsklachten: blijf er niet mee rondlopen
    Rate this post

    Daar sta je dan, de afstandsbediening van de beamer in je hand geklemd. Alle ogen in de vergaderruimte op je gericht. Aandachtig luisteren ze naar jouw pitch voor die grote klus die je wilt én gaat binnenhalen. Dit gaat geweldig!

    Maar opeens voel je het. Een hitte die vanuit je buik omhoog kruipt en via je nek en je oren over je gezicht trekt. Je begint te zweten en voelt de drang om je blazer uit te gooien. Je concentratie verslapt terwijl je in paniek de ruimte scant. Op zoek naar een servet waarmee je subtiel je voorhoofd kunt afvegen. Waarom gebeurt dit juist nú?

    Opvliegers komen nooit goed uit, of je nu op kantoor werkt of werkt in bijvoorbeeld een winkel, salon, praktijk of school. Iedere vrouw kan klachten ondervinden van de overgang.

    Blijf er niet mee rondlopen
    Een opvlieger is één van de bekendste klachten die horen bij de overgang, maar er zijn nog veel meer van die typische overgangsklachten die je leven flink kunnen beheersen en je dagelijkse bezigheden kunnen belemmeren. Van slecht slapen en hoofdpijn tot depressieve buien en stemmingswisselingen. Vroeg of laat krijgt iedere vrouw ermee te maken, maar dat wil niet zeggen dat je er niets tegen kunt doen.

    Overgangsconsulente
    Janny Ledeboer-Noot begeleidt als overgangsconsulente vrouwen tijdens de overgang. Ze helpt vrouwen om een balans te vinden in een nieuwe fase van hun leven. Een fase waarin je het gevoel krijgt dat je lichaam je in de steek laat en een fase die je erg onzeker kan maken. Toch kun je deze periode comfortabel doorstaan. ‘Je hoeft je niet neer te leggen bij de klachten. Ik help jou om de klachten te accepteren en in veel gevallen ook te verminderen.’

    Bruikbare tips
    ‘Ik geef ontzettend veel informatie. Als je begrijpt waar klachten vandaan komen en waarom je ze ervaart, ben je al op de goede weg. Ik geef je inzicht en overzicht in deze nieuwe fase van je leven en zorg dat je de regie over je leven weer in handen krijgt of houdt. Hierbij ben ik me er natuurlijk van bewust dat iedere vrouw uniek is. Ik geef praktische en bruikbare tips waar jij iets aan hebt en waar mogelijk geef ik advies over het gebruik van supplementen en/of hormonen om klachten te verlichten. Daarnaast doe ik veel aan preventie. Als je tijdig en goed voorbereid de overgang in gaat, kun je al veel zelfstandig doen om klachten te voorkomen of te verwachten.’

    Overgangsklachten
    De overgang kan gepaard gaan met veel verschillende klachten. Denk aan:

    – opvliegers
    – nachtelijk zweten
    – stemmingswisselingen
    – slaapproblemen
    – gewichtstoename
    – geen zin in seks
    – hoofdpijn
    – ongewild urineverlies
    – gewrichtsklachten
    – botontkalking

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply