fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Persoonlijk afscheid

  Regelmatig maak ik het mee dat ik de uitvaart mag verzorgen van iemand die nooit over zijn of haar eigen begrafenis heeft nagedacht. De nabestaanden zitten dan voor een groot dilemma. Wilde moeder wel begraven worden, of had ze liever voor een crematie gekozen? Ze was gelovig, maar ging al jaren niet meer naar de kerk. Moest er nu wel of niet een predikant worden ingeseind en wat waren eigenlijk haar favoriete liederen?

  De dood blijft voor veel mensen een moeilijk onderwerp om over na te denken en te praten. Er rust nog steeds een taboe op. Daar denken we liever nog niet over na. Dat kan later altijd nog wel. Laten we het even gezellig houden. Maar wat als ‘later’ eerder komt dan je had verwacht? Ook jonge mensen komen, al dan niet plotseling, te overlijden. De dood is niet aan leeftijd gebonden. Het overkomt iedereen, en daarom is het goed om daar eens bij stil te staan en er met je naasten over te praten. Hun gedachten en meningen kunnen je helpen om zelf een mening over jouw wensen te vormen. Praat er ook over met je partner.

  Alhoewel een overlijden doorgaans veel verdriet met zich meebrengt, kan een uitvaart, die helemaal in het teken staat van de overledene, ook veel troost geven. Jij bent de enige die zo’n persoonlijke touch aan je eigen uitvaart kunt meegeven. Daarnaast ontlast je er je nabestaanden mee. Wanneer jouw wensen voor iedereen duidelijk zijn, geeft dit voor hun immers goede handvatten om jouw uitvaart te regelen.

  Wij kunnen je helpen bij het vastleggen van je wensen en meedenken over een begrafenis of crematie, de manier van opbaren, de locatie van de dienst, de muziek en alle mogelijk denkbare details. Zorg ervoor dat jouw nabestaanden niet voor een dilemma worden gesteld en geen idee hebben hoe ze jouw uitvaart vorm moeten geven. Neem gerust contact met ons op wanneer je over je eigen uitvaart wilt nadenken, wensen vast wilt leggen of wanneer je over dit onderwerp wilt spreken in een veilige en warme setting.

  Mireille Mom

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply