fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Van je pijn en angst af

  Het gevoel van stijve spieren wanneer je uit bed stapt, kennen we allemaal wel. Je hebt het gevoel dat een bulldozer over je heen is gegaan. Na een paar minuten gaat het wel weer over, maar er zijn ook genoeg mensen die de stijfheid en soms pijn de hele dag door ervaren.

  We weten allemaal dat bewegen energie kost, maar zeker ook veel energie geeft. Wanneer je je fit voelt, werkt alles beter in je lichaam, maar als je telkens pijn hebt, heb je geen behoeften aan bewegen. Daar ontstaat dan ook de ‘monkey mind’: je wilt bewegen, maar dat doet pijn, maar je wilt je ook fit voelen omdat je weet dat het beter is. Allemaal blokkades die je voor je gevoel niet kunt wegnemen. Een nieuwe mindset zoals Mindfulness is wat je nodig hebt. De heer Jon Kabat-Zinn ontwikkelde een methode om angst, stress en pijn te ­bestrijden door middel van boeddhistische ­meditatietechnieken en Hatha Yoga. Zijn eerste groep deelnemers waren allemaal mensen met ­chronische pijn.
  Door ze een 8-weekse training aan te bieden, nam hij ze mee in de zoektocht om weer te leren bewegen en te accepteren als het even niet gaat. Ze leerden om rust te nemen op het moment wanneer de stress, pijn en ­angsten zich voordeed. Tijdens de training ervaarden de deelnemers al minder pijn in de spieren en gewrichten en soms verdween die volledig. Ook bij YOUNG zijn er successen geboekt, en ik wil je daar graag bij helpen.
  Ga de uitdaging met jezelf aan, want je bent het waard, en YOUNG zal je daarbij ondersteunen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply