Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Samen kom je verder!
    Rate this post

    Sanne, een leuke jongedame van 12 jaar, heeft ervoor gekozen om niet meer naar haar vader te gaan. Haar ouders zijn gescheiden en er is voor gekozen dat Sanne, met haar twee broers, bij moeder gaat wonen. Moeder is hertrouwd en ook vader heeft een vriendin. De afspraak is dat de kinderen van vrijdagavond tot zaterdagmiddag bij vader zijn. Deze afspraak ging een hele tijd goed, totdat Sanne ineens besloot niet meer naar haar vader te willen. Een duidelijke reden kon ze niet aangeven. Daarbij kwam ook nog dat het op school niet goed ging. Haar concentratie was niet goed en haar cijfers gingen omlaag. Tijd voor haar ouders om aan de bel te trekken bij mij.

    Ik ga kennismaken bij Sanne thuis. Ze wil eerst bekijken of ze door mij gecoacht wil worden, en gelukkig is de klik er. Haar ouders geven aan dat Sanne meer voor zichzelf mag opkomen en hopen dat haar concentratie, door wat meer rust, ook beter zal worden.

    De moeder (en haar nieuwe man) geven aan ook tips te willen voor de omgang met Sanne en de vader van Sanne. Het wordt mij duidelijk dat Sanne heel loyaal is naar beide ouders en daarbij zichzelf vergeten kan.

    Na een paar coachgesprekken met Sanne wordt het me duidelijk dat ze vooral aandacht van haar vader wil, dat hij naar haar luistert als ze iets vertelt en dat ze hem wil kunnen vertrouwen. Het is hem niet altijd gelukt om zijn afspraken na te komen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze niet meer naar de weekendafspraak wil. Ze trekt zich daar namelijk altijd letterlijk terug. Met Sanne overleg ik of ze ervoor open staat om een paar sessies met haar vader te doen. Dat wil ze. Vader staat er ook voor open.

    Wat hebben ze beiden nodig? Sanne wil graag aandacht van haar vader. Een moment samen iets leuks doen als ze bij hem is. Vader wil graag aandacht aan haar besteden, maar heeft ook zijn zoons, zijn vriendin en de hond om aandacht aan te geven. Dat is veel voor hem. We moeten dus goed kijken naar de draagkracht van vader.

    Het is mij duidelijk dat er een heel klein stapje moet worden gezet. Sanne gaat aan vader doorgeven wat ze op vrijdagavond wil doen. Vader kan er dan voor zorgen dat dingen klaarstaan. Ze schrijven de afspraken allebei op een papiertje en dit gaat mee naar huis.

    Na een maand komen vader en dochter weer bij me. Ze hebben twee keer een weekend doorgebracht en zijn hun afspraken nagekomen. De missie is geslaagd. De afspraak wordt gemaakt dat Sanne blijft aangeven wat ze in het weekend wil doen en vader blijft tijd vrijmaken voor zijn dochter.

    Als ik afscheid neem van vader, geef ik hem een compliment. Hij heeft zich opengesteld voor hulp. Hij kijkt een beetje ongemakkelijk weg. Als ik zeg dat hij het compliment echt mag aannemen, bedankt hij me. Hij heeft zijn dochter weer terug.

    Sanne is nóg blijer. Het contact met vader is hersteld. Zelfs op school gaat het beter. Ze kan zich weer beter concentreren en haar hoofd zit niet meer vol met de zorgen rondom het bezoek aan haar vader. Wat een mooi traject om te mogen begeleiden!

    – Ellis Wassink

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply