Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Samen een mooi sieraad ontwerpen’
  Rate this post

  Mijn opa was een kunstenaar en heeft mij altijd geïnspireerd om creatief bezig te zijn. Als jong meisje vulde ik mijn dagen daarom met verschillende artistieke hobby’s. Van tekenen in Artis tot een cursus boetseren. Ook was ik destijds al bezig met het maken van sieraden met kralen en ijzerdraad. Het was dus niet verrassend dat ik na de middelbare school koos voor de opleiding tot goudsmid. In 2011 behaalde ik mijn diploma voor Goudsmid Ondernemer aan de Vakschool Schoonhoven.

  Al tijdens mijn opleiding droomde ik ervan om op een dag mijn eigen goudsmidwinkel te hebben. Om eerst werkervaring op te doen, ben ik na mijn opleiding bij juwelier Schaap Citroen aan de slag gegaan. In de tussentijd heb ik regelmatig sieraden in opdracht gemaakt, en dat ging zó goed, dat ik besloot mijzelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De opdrachten en reparaties stroomden vervolgens binnen, waardoor ik steeds meer begon te denken aan een eigen winkel.

  Toen ik in 2015 de kans kreeg een winkel over te nemen in Heemskerk, twijfelde ik geen seconde, en zo is Jeann@ Goudsmid ontstaan. Nog geen twee jaar later is het tijd voor de volgende stap. Per oktober 2017 is Jeann@ Goudsmid verhuisd naar een grotere winkel in winkelcentrum Geesterduin te Castricum. Mijn werkplaats is nu ook in de winkel geplaatst, waardoor je niet alleen door mij ontworpen sieraden kunt zien, maar ook een indruk krijgt van het ambacht dat ‘goudsmeden’ heet.

  Het leukste vind ik als een klant iets voor een bijzondere gelegenheid wil laten maken. Zo kan ik mensen een herinnering geven die ze altijd kunnen meedragen, bijvoorbeeld een herinnering aan het behalen van een diploma, geboorte of huwelijk, of ter ere van een trouwdag. Samen met de klant probeer ik een mooi en comfortabel sieraad te ontwerpen. Iets kleins of groots naar de wens van de klant. Een persoonlijk sieraad dat vaak levenslang behouden wordt. Voor de reparaties van dierbare sieraden kunnen klanten ook bij mij terecht.

  Ook kunnen klanten het goud dat ze al in bezit hadden laten hergebruiken. Van het oude goud (dat toch vaak dierbaar is) maak ik een compleet nieuw sieraad. Ook als herinnering aan een overledene is het een eer om een sieraad te mogen maken met bijvoorbeeld een vingerafdruk of een mooie steen, zodat iemand altijd een stukje bij zich draagt.

  – Jeannette de Brouwer

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply