Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Scheiden en kinderen
    Rate this post

    Je hebt het moeilijke besluit genomen om te gaan scheiden. De ruzies tussen jou en je partner zijn je boven het hoofd gegroeid. Het is een besluit met ­grote gevolgen; niet alleen voor jou en je partner, maar ook voor je kinderen. Bij wie gaan ze wonen? Hoe moet het met de zorgregeling? Wie betaalt de kosten van de kinderen? Hoe zit het alimentatie?

    Een scheiding is een gecompliceerd proces. Er zijn veel emoties bij jezelf: verdriet, boosheid, onzekerheid over de toekomst. En hoe moet je alle financiën regelen? Maar voor de kinderen heeft het ook grote gevolgen. Voor kinderen is het normaal dat ouders bij elkaar blijven, en door een scheiding kunnen ze zich ook boos, verdrietig en machteloos voelen.Ouders die uit elkaar gaan willen het graag goed doen voor de kinderen, maar hoe doe je dat?

    Aandacht voor de kinderen
    Je wilt niet als vechtende partijen met allebei een eigen advocaat tegenover elkaar staan. Zo’n procedure duurt vaak lang en voor de kinderen is het heel belastend als ouders zo tegenover elkaar staan. Een kind houdt immers van beide ouders en wil geen partij kiezen. Dan is kiezen voor mediation een goed alternatief. ­Mediation is ervoor om mensen, die al besloten hebben om uit elkaar te gaan, te helpen om samen goede afspraken te maken over de kinderen en over de financiën. De mensen zit altijd samen aan tafel bij de mediator. Samen ­overleggen is best moeilijk als je in een scheidingsproces zit, en de ­mediator zorgt ervoor dat de gesprekken, meestal drie tot vijf gesprekken, rustig en constructief verlopen. Als de gesprekken klaar zijn legt de mediator de gemaakte afspraken vast in een ouderschapsplan en een convenant. Mediation is sneller en goedkoper dan procederen. Annewieke van der Boom besteedt bij mediation veel aandacht aan de kinderen. Ze vindt het belangrijk dat ouders goed leren communiceren over de kinderen, ­nadenken over de manier waarop ze na de scheiding voor de kinderen gaan zorgen en dat ze luisteren naar de kinderen zelf. Annewieke van der Boom praat ook wel met de kinderen apart, om te kijken wat de kinderen zelf van de situatie vinden en wat hun wensen zijn.

    Veel ervaring
    Annewieke begeleidt als mediator veel stellen die uit elkaar gaan. Mensen komen bij haar als ze op een zorgvuldige manier goede afspraken over de kinderen en over de financiën willen maken. Bij de mediations gebruikt Annewieke haar juridische kennis en ervaring die zij de afgelopen twintig jaar als advocaat heeft opgedaan. Zij geeft de mensen ­informatie over hun juridische positie, en van daaruit ­kunnen ze samen in overleg kijken wat het beste past. Annewieke is geregistreerd MfN-mediator.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply