Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Scheiden zonder onrust

  Zodra de kinderen na de vakantie weer naar school gaan, heb je meer tijd voor jezelf. Als je gaat scheiden is dat misschien wel extra belangrijk, vooral om na te denken over de toekomst en wat je echt wilt. Maar vergis je niet: ook als je het niet ziet, zijn de gevolgen van een scheiding voor kinderen vaak nog lang merkbaar. Door een goed ouderschapsplan op te stellen, voorkom je veel onrust. 

  In een ouderschapsplan worden de afspraken beschreven die jullie samen hebben gemaakt. Deze afspraken gaan over de verzorging en opvoeding van jullie kinderen. 2Divorce geeft kinderen ook een stem, met toestemming van hun ouders. Op die manier is het ouderschapsplan nog meer een plan van het volledige gezin.

  Kinderen krijgen veel meer mee dan we denken. Hoe jong ze ook zijn, de spanningen tussen hun ouders pikken ze feilloos op. Dit merken ouders vaak niet, doordat zij zelf ook in een moeilijke periode zitten. Er wordt toch ruzie gemaakt waar de kinderen bij aanwezig zijn, en daarin worden dingen gezegd over de andere ouder die de kinderen kunnen raken.

  Duidelijkheid en geborgenheid
  Kinderen hebben behoefte aan duidelijkheid en geborgenheid. Krijgen ze die niet, dan merk je dat nog lang nadat ze volwassen geworden zijn. En heb je jonge kinderen, dan worden de gevolgen vaak al zichtbaar op school. Ze kunnen een achterstand oplopen: doordat ze emotioneel zo druk zijn met de scheiding is er geen ruimte in hun hoofd meer over om bezig te zijn met hun eigen ontwikkeling. Ze kunnen rusteloos worden, angsten ontwikkelen en aan zichzelf gaan twijfelen.

  Werkproces
  ‘Het is dan ook niet voor niets dat SIRE en Villa Pinedo hier veel aandacht aan besteden, net als wij’, vertelt Milly Neuman, scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce. ‘Ik regel niet alleen de volledige scheiding, ik begeleid het hele scheidingsproces met alles wat daar bij hoort. Op die manier krijgen niet alleen vragen over hoe je zelf na de scheiding verder wilt een plek, maar ook de tranen, onbegrip en boosheid die bij het proces horen.’

  2Divorce werkt met een vast tarief. ‘Er zijn dan geen ­verrassingen achteraf en jullie weten precies waar jullie aan toe zijn. Zo blijft er des te meer tijd over om met een gerust hart na te kunnen denken over een nieuwe start. Willen jullie hier meer over weten? Dan nodig ik jullie van harte uit voor een gratis kennismakingsgesprek.’

  Mijn naam is Milly Neuman en ik ben scheidingsbemiddelaar. Ik regel niet alleen de volledige scheiding, ik begeleid het scheidingsproces in zijn volledigheid. De tranen en de boosheid horen bij dat proces.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply