Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tijd om te stoppen met roken
  Rate this post

  Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien staat het Oud en Nieuw feest weer voor de deur. In het nieuwe jaar zullen er een hele hoop mensen zijn die goede voornemens proberen te realiseren. Echter is het niet bepaald makkelijk om je aan deze voornemens te houden, niet voor niets dat mensen het altijd maar uit blijven stellen tot het volgende jaar. Als je echt zonder problemen van een bepaalde gewoonte af kon komen dan had je dit natuurlijk allang gedaan. Een van de dingen waar veel mensen moeite mee hebben is het stoppen met roken.

  Stoppen met roken na nieuwjaar
  We overdrijven niet wanneer we zeggen dat stoppen met roken een van de meest voorkomende voornemens is. Heel wat mensen wachten dan ook tot de laatste minuut van het jaar voordat zij proberen een einde te maken aan hun rookgedrag. Nu moet je wel bedenken dat het Oud en Nieuw feest natuurlijk niets meer is dan een normale avond. Er gaat echt niet ineen keer iets veranderen, tenzij je voor jezelf de keuze maakt dat je van het roken af wilt komen. Wel is het stellen van bepaalde goede voornemens een mooie manier om een startpunt in te stellen. Zo kan je er deze keer echt voor gaan. Door het nieuwe jaar krijgen sommige mensen een boost van motivatie. Zij willen het jaar goed beginnen. Mocht je ook tot deze groep behoren dan is het stoppen met roken zeker geen slecht voornemen om te hebben.

  Kiezen voor de elektrische sigaret
  Mocht je het echt ontzettend lastig vinden om die sigaret neer te leggen dan is het mogelijk om een hulpmiddeltje te gebruiken. Een handig hulpmiddel is om voor een bepaalde tijd gebruik te maken van een elektrische sigaret. Het mooie van een elektrische sigaret is dat er talloze mogelijkheden zijn als het aankomt op de e liquid. Zo kan je kiezen voor een e liquid waar helemaal geen nicotine in zit, maar het is ook een optie om te gaan voor de elektrische sigaret die wel een beetje nicotine bevat. Hiermee kan je op de lange termijn langzaam afbouwen, veel rokers geven aan dat het hierdoor net even wat makkelijker wordt om te stoppen. Logisch natuurlijk, als je een pakje per dag rookt is het niet zo makkelijk om hier zomaar een einde aan te maken.

  Is de elektrische sigaret niet heel gevaarlijk? Dit is inderdaad wat je in de media nog wel eens ziet staan. Echter is dit niet bepaald de werkelijkheid. We zien namelijk dat een elektrische sigaret niet gevaarlijk is wanneer je hem op de juiste manier gebruikt. Het ging hierbij om mensen die aan de haal gingen met allerlei illegale soorten e liquid en die zelf liepen te prutsen met hun apparaat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, zolang je jouw elektrische sigaret gewoon gebruikt is er niets om je zorgen over te maken. Door te kiezen voor een professionele winkel weet je zeker dat je kwaliteit in handen hebt. Bij Damp-e ben je bijvoorbeeld aan het juiste adres voor hoge kwaliteit producten. Het is belangrijk dat je een elektrische sigaret niet ziet als een soort vervanging, het is namelijk altijd beter om helemaal te stoppen met het roken. Wel is het een handig hulpmiddeltje om makkelijk de overstap te maken naar een rookvrij leven.

  Hoe kan je goede voornemens volhouden?
  Het volhouden om door te gaan met je goede voornemens is net even wat lastiger dan het enkel bedenken van je voornemens, dit kan iedereen wel zien. We hebben hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunt volgen om jouw voornemens voortaan wel te behalen:

  • Een realistisch doel voor ogen – door een realistisch doel voor ogen te hebben zal het een stuk eenvoudiger zijn om jouw voornemens te realiseren. Stel niet een voornemen als ‘ik steek nooit meer een sigaret op’ als je erg veel op een dag rookt. Maak er dan eerder iets tastbaars van, zoals bijvoorbeeld ‘ik bouw de komende weken mijn rookgedrag af, om er vervolgens helemaal mee te stoppen’.

  • Deel het met mensen – wanneer de mensen om je heen weten dat je bepaalde voornemens wilt behalen zal het makkelijker zijn om je hier aan te houden. Zie de mensen om je heen ook wel als een stok achter de deur. Zij kunnen je helpen op de dagen dat je het wat lastiger hebt. Het is belangrijk dat je het niet alleen aan je familie verteld, maar ook aan al je vrienden en collega’s.

  • Beloon jezelf voor je inzet – het geld wat je bespaart met het stoppen met roken kan je best gebruiken om jezelf mee te belonen. Zet het bijvoorbeeld voorbij om later met heel je gezin wat van te gaan eten. Of haal voor jezelf iets leuks in de winkel. Door jezelf te verwennen voor je inzet zal je elke keer weer meer motivatie krijgen om door te blijven gaan.

  • Heb geduld – de kans is groot dat het niet zomaar in een keer zal lukken. Dit is niet om je te demotiveren, maar het is juist iets waar je kracht uit kunt halen. Door namelijk geduld te hebben en door niet op te geven wanneer je een keer de fout in bent gegaan zal je het veel langer volhouden. Heb je toch een keer ergens een sigaretje gerookt? Wees dan niet te streng voor jezelf en probeer de volgende dag weer je doelen op te pakken. Dit is veel beter dan gelijk je goede voornemens de deur uit te gooien!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply