Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (3 stemmen)
  • Traumaverwerking in de homeopathie
    4/4 - (3 stemmen)

    Wanneer is iets een trauma? Een trauma is persoonlijk: wat de één als een trauma ervaart of bestempelt, kan voor een ander veel minder zwaar voelen, maar het kan ook landelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het meemaken van een oorlog of ramp. Dit soort trauma’s nestelen zich in je genen en worden doorgegeven aan kinderen of kleinkinderen. 

    In mijn praktijk voor klassieke homeopathie zie ik regel­matig patiënten die te maken hebben met het verwerken van één of meerdere trauma’s. Persoonlijke tragedies zijn voor iedereen anders. Het overlijden van een familielid of een geliefde is een traumatische gebeurtenis, maar dan nóg gaat een ieder daar op zijn of haar eigen manier mee om. De één verwerkt dit rationeel, terwijl de ander het verdriet op een emotionele manier probeert te verwerken. Sommige mensen zijn ontroostbaar, terwijl een ander het juist opkropt, binnenhoudt of verdriet in stilte verwerkt.

    Emoties
    Klassieke homeopathie kan een bijdrage leveren aan het verwerken van een trauma of verdriet. In de homeopathie leren we om te luisteren, te observeren en geen oordeel te hebben over wat goed of fout is. Ieder mens is zoals hij of zij is en heeft een eigen manier van traumaverwerking op een manier zoals het voor hem of haar ‘goed’ voelt. Om een passend homeopathisch medicijn te vinden, probeer ik erachter te komen hoe een patiënt omgaat met een trauma en welke emoties hierbij komen kijken. Smijt je een deur dicht van woede of gooi je iets kapot uit frustratie? Of ga je juist schelden tegen diegene die het dichtst bij jou staat, en die jij juist heel erg lief hebt? Krijg je geen hap meer door je keel, of ga je juist heel veel eten? Of slaap je slecht terwijl je juist erg moe bent? Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van hoe een ieder kan omgaan met traumatische gebeurtenissen in zijn of haar leven. En dan heb ik het nog niet eens gehad over ‘klein leed’. Denk bijvoorbeeld aan een kind waarvan de hamster overlijdt: verdriet dat mijns inziens niet onderschat moet worden.

    Wil je weten of er mogelijkheden zijn om op een andere manier met traumaverwerking om te gaan, of ben je benieuwd of homeopathie iets voor jou of jouw kind zou kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via 06-28333458, of bezoek mijn website: www.marjonheij.nl. Hier zijn tevens een aantal ervaringen van patiënten die jou voorgingen te vinden.

    Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie, en consulten worden daarom (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply