Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Van de muur op je bord
    Rate this post

    Als jonge jongen was ik geobsedeerd door alles wat leefde in de natuur. Ik heb een opleiding gedaan tot hovenier en tuinarchitect / tuintherapeut en in mijn vrije tijd ben ik veel buiten. Ik ben en blijf altijd in verbinding met mens, natuur en architectuur. Eén product uit mijn conceptentrommel is de EetbareWand. Van de muur op je bord. Vers en onbespoten.

    In 2006 kreeg ik het idee om het voor iedereen mogelijk te maken om zijn eigen voedsel verticaal te kunnen verbouwen. Ruimte is tegenwoordig een luxe, terwijl er nog zoveel onbenutte ruimte aan gevels en op daken is. Met een missie onder de arm en een doel in het vizier startte ik de EetbareWand: verticaal tuinieren, maar wel op een gezonde en duurzame manier.

    Zorgvuldig ontwerp
    Als uitgangsstof van de EetbareWand gebruik ik een gepatenteerde stof, vervaardigd uit 100% gerecyclede Europese transparantie PET-flessen, waar tijdens het proces weekmakers (ftalaten) en BPA’s worden verwijderd. De stof is ademend en waterdoorlatend. Deze beide eigenschappen komen de ontwikkeling en groei van planten ten goede. Het ontwerp van de EetbareWand is zorgvuldig gemaakt en veelvuldig getest. Iedere plant heeft evenveel ruimte en krijgt ook evenveel zonlicht en water. Het teveel aan water door bijvoorbeeld een regenbui wordt afgevoerd.

    Uniek watergeefsysteem
    Een gezond basismateriaal is één, maar planten gezond houden is twee. Het product dat ik wilde ontwikkelen, moest naast een duurzame productie ook eenvoudig en duurzaam in gebruik zijn. Het materiaal verteert en verrot niet en gaat een leven lang mee. Om de planten goed te houden, heeft iedere EetbareWand een geïntegreerd watergeefsysteem op basis van microdruppelaars. Sluit de EetbareWand aan op een tuinslang en zet de kraan 10-15 minuten per dag even open. Via de druppelaars krijgen de planten langzaam en druppelsgewijs water dat sneller op te nemen is.

    Multifunctioneel inzetbaar
    EetbareWand vindt zijn toepassing veel bij particulieren die een kruidentuin willen; die zelf willen zien hoe kruiden, groenten en eetbare bloemen groeien, onbespoten en vers. Ook mensen op een dakterras of balkon vinden steeds vaker de weg naar ruimtebesparend en verticaal tuinieren. Daarnaast bied ik EetbareWand in het concept de GezondeSchoolTuin aan aan basisscholen en kinderdagverblijven, maar ook gezondsheids- en verzorgingsinstellingen.

    Decoratief
    Restaurants, kookstudio’s en events zijn ook zeer geïnteresseerd in deze verticale manier van tuinieren. Het is niet alleen vers en lekker, maar ook zeer decoratief en de klant ziet wat hij eet en waar het vandaan komt. Letterlijk ‘van de muur op je bord’.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply