Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Verbeter je vruchtbaarheid met acupunctuur
  Rate this post

  Helaas gaat zwanger worden lang niet altijd vanzelf: tegenwoordig ervaart zo’n 15% van de stellen met een kinderwens problemen met zwanger worden.

  Na een jaar ‘proberen’ is het vaak tijd voor vruchtbaarheidsonderzoek in het ziekenhuis. Daarbij wordt bij tweederde van de stellen met kinderwens een oorzaak gevonden: er is sprake van verminderde vruchtbaarheid van de vrouw (1/3), van de man (1/3), of van beiden (1/3). In de meeste gevallen zal het ziekenhuis dan een ­vruchtbaarheidsbehandeling als IUI, IVF of ICSI voorstellen. Misschien had je dit al wel ­verwacht, maar vaak klinkt dit als een enorme stap: ­ingrijpen in een proces dat je het liefst zo natuurlijk ­mogelijk zou laten gebeuren.

  Vruchtbaarheid verbeteren
  De Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) heeft een eigen kijk op vruchtbaarheid van vrouw én man, en kent een lange historie van het bevorderen hiervan. Met acupunctuur en Chinese kruiden kunnen zowel de vruchtbaarheid van de vrouw als de vruchtbaarheid van de man worden verbeterd. Dit kan als er een oorzaak gevonden is voor het uitblijven van zwangerschap, maar ook bij onverklaarde infertiliteit of als je een of meer miskramen hebt gehad. En als je al begonnen bent met een vruchtbaarheidsbehandeling als IUI, IVF of ICSI, kan behandeling met acupunctuur en Chinese kruiden daarbij ondersteunen en de kans op succes vergroten.

  Begin op tijd!
  TCG bevordert vruchtbaarheid op een zachte manier. We gaan daarbij uit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Acupunctuur en Chinese kruiden nemen geen functies van je lichaam over, maar sporen je systeem juist aan om zélf beter te gaan functioneren. Weliswaar heeft dit ook op korte termijn effect, maar wil je het volledige effect van TCG bereiken, dan moet je op een aantal maanden rekenen. Met een goede voorbereiding verhoog je je kans op een succesvolle zwangerschap!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply