Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Vind jouw geluksgevoel terug
    Rate this post

    Geluk is een mooi woord, maar wat betekent het? Geluk is geen continue staat van zijn. Geluksmomenten zijn vaak kortdurend en komen de ene keer meer op je pad voorbij dan de andere keer. Als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten, dan kan dat je geluksgevoel negatief beïnvloeden. De geluksmomenten zijn er waarschijnlijk nog net zo vaak als anders, maar je hebt er minder oog voor omdat je klachten jouw gemoedstoestand beheersen.

    Als je minder geluksgevoel ervaart, dan is het belangrijk om uit te zoeken hoe dat komt. Ook jij mag op een prettige manier in het leven staan en je hoeft geen genoegen te nemen met minder! In de Chinese Geneeskunde wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam, energie en geest. Bijna alle ongemakken, klachten, aandoeningen en ziekten kunnen leiden tot een verminderd gevoel van geluk en vice versa. Alles hangt met elkaar samen. Het ontbreken van een geluksgevoel is een even belangrijk signaal als lichamelijke klachten of energieproblemen en de aanpak daarvan is dan ook min of meer gelijk.

    Een bos dunner wordend haar en daarmee gepaarde verminderd zelfbeeld kunnen zijn voortgekomen uit een stressperiode, maar ook uit lichamelijke uitputting. Een heftige menstruatie kan leiden tot maar één goede week in een cyclus van vier weken. Overgangsproblemen kunnen allerlei psychische problemen veroorzaken. Dus niet alleen hormonale problemen kunnen de oorzaak zijn van een verminderd geluksgevoel. Ook andersom kan het verminderde geluksgevoel de oorzaak zijn van hormonale problemen of energieproblemen. Met behulp van Chinese geneeskundige methoden gaan we samen werken aan het terugvinden van jouw geluksgevoel.

    – Erik Thole

    Een behandeling binnen de Chinese geneeskunde

    Stap 1
    Allereerst bespreek je met de therapeut wat je klachten zijn en hoe en wanneer ze begonnen zijn. Aan de hand daarvan stelt de therapeut een Chinese diagnose-veronderstelling.

    Stap 2
    Daarna word je doorgemeten met apparatuur of de klassieke pols- en tong- diagnose. Dan weet de therapeut doorgaans wat er aan de hand is en wat hij eraan kan doen.

    Stap 3
    De therapeut legt zijn bevindingen aan jou uit en doet een behandelvoorstel dat in zijn ogen het beste bij jou gaat passen. Hierbij kan hij acupunctuur, kruidengeneeskunde en homeopathie inzetten. Als het nodig is, verwijst hij je door naar een andere behandelaar.

    Stap 4
    De behandeling wordt uitgevoerd. De therapeut evalueert tussentijds om te kijken of de methoden aanslaan en past de behandeling aan als dat nodig is.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply