Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Ik voelde me weer mooi!
  Rate this post

  Toen ik van de arts hoorde dat ik door de ­borstkanker een borst zou kwijtraken, schrok ik enorm. De grond viel onder mijn voeten weg, en daarnaast dacht ik direct aan mijn vriend. Voor mezelf vond ik het natuurlijk een naar idee dat ik opeens een borst zou kwijtraken, maar voor mijn vriend zou het ook heel anders worden. Een vriendin met maar één borst: dat zou hij vast heel lelijk vinden…
  Ik kon wel janken toen ik mijn vriend het slechte nieuws vertelde. Natuurlijk schrok hij enorm, maar hij stelde me ook direct gerust. Of ik nu twee, één of zelfs geen borsten had: ik bleef voor hem zijn meisje. Ik moest ontzettend huilen van schrik, opluchting en verdriet. En mijn vriend huilde met me mee.

  Na de operatie was ik heel verdrietig. Op mijn lichaam was ineens een lege plek waar jarenlang een borst was. Het voelde alsof mijn vrouwelijkheid gehalveerd was. Toen ik alle chemobehandelingen en bestralingen achter de rug had en mijn leven weer een beetje kon oppakken, ben ik gaan zoeken naar manieren om een ‘oplossing’ voor mijn verwijderde borst te vinden. Van de verpleegkundige in het ziekenhuis had ik al een lijstje met adressen voor een borstprothese gekregen. Ik las over een borstprothese en raakte benieuwd. Toen ik eenmaal de moed had verzameld om langs te gaan bij Profeel Mammacare, bleek dat het eigenlijk erg meeviel. Miranda is een enorm betrokken en lieve vrouw die alle begrip voor mijn situatie had en alle tijd voor me nam. Het was zelfs best gezellig, ondanks de verdrietige reden van mijn bezoek.

  Ik kon ruim de tijd nemen om de lingerie en de prothese te passen. De eerste keer dat ik die droeg en in de spiegel keek, werd ik weer helemaal emotioneel. Ik had weer ­borsten! Wat stond het mooi. Diezelfde avond zijn mijn vriend en ik uit eten gegaan om het te vieren. Ik had een mooi jurkje aangetrokken en daaronder droeg ik natuurlijk mijn prothese met een prachtig vrouwelijk lingeriesetje. Ik voelde me mooi! Inmiddels ben ik eigenaresse van meerdere mooie lingeriesetjes en prachtige badkleding. Ik kan een borstprothese aanraden aan iedere vrouw die een borst moet missen. Je eigen borst kun je nooit meer terugkrijgen, maar je zelfvertrouwen wél!

  – Veerle (36)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply