Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Voetreflex ondersteunt bij herstel

  Als je te maken krijgt met een vorm van kanker, staat je leven stil. Je ondergaat diverse behandelingen, waarbij je te ­maken kunt krijgen met spanningen, stress en pijn. Met voetreflexzonetherapie kun je je lichaam laten ontspannen en pijn laten aanpakken.

  Bij voetreflexzonetherapie worden beide voeten behandeld. De voeten zijn onderverdeeld in verschillende zones die corresponderen met het lichaam. Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel. Blokkades worden opgeheven, het bloed gaat beter stromen en het immuunsysteem wordt versterkt.
  Voetreflexzonetherapie helpt om gifstoffen (restanten van de chemotherapie, medicijnen en/of door bestraling beschadigde cellen) versneld af te voeren.
  Een voetreflexzonebehandeling kan prima ingezet worden bij het herstel van kankerpatiënten voor, tijdens en na de behandelingen, uiteraard in overleg met de arts / specialist.
  In 2014 is in een ziekenhuis in Breda een pilotstudie gedaan naar de effecten van voetreflexzonetherapie bij patiënten met borstkanker.
  Uit de resultaten bleek dat de patiënten
  minder last hadden van de bijwerkingen van de chemokuur. Dit gold ook voor andere vormen van kanker.
  Ook in de Verenigde Staten is er onderzoek gedaan, rond de vraag of voetreflex het beter deed dan een gewone voetmassage bij vrouwen die chemotherapie kregen. Het bleek dat de vrouwen die voetreflexzonetherapiebehandelingen kregen, na 11 weken lichamelijke verbeteringen zagen: ze hadden minder last van kortademigheid en functioneerden beter. De algemene conclusie was: ‘ Voetreflexzonetherapie kan een waardevolle aanvulling zijn op de conventionele kankerbehandeling en de levenskwaliteit van mensen met kanker aanzienlijk verbeteren.’
  Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering rond ‘alternatieve geneeswijzen’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply