Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voetreflextherapie bij vermoeidheid en stress
  Rate this post

  Vermoeidheid is een verschijnsel dat we allemaal kennen. Het lijkt wel of het bij ons leven hoort en vaak nemen we de symptomen voor lief, totdat je gewoontes gaat veranderen (door bijvoorbeeld yoga, voeding of voetreflexologie) en je opeens voelt dat er meer energie is om die lang voorgenomen plannen nu eens uit te voeren.

  Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het principe dat zich op de voetreflexgebieden bevinden die corresponderen met alle organen, klieren en weefsels in het lichaam. Het is een unieke methode waarbij de reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. Hierdoor verbetert de doorbloeding en kunnen afvalstoffen afgevoerd worden. De zenuwbegeleiding neemt toe, en hierdoor wordt informatie zuiverder doorgegeven en komt er balans en rust, waardoor klachten kunnen afnemen of verdwijnen.
  Er zijn verschillende oorzaken voor vermoeidheid aan te wijzen, zoals:
  – overbelasting van spieren
  – ondervoeding (tekort aan bepaalde ­voedingstoffen)
  – het lichaam bevat te veel toxische stoffen
  – slechte conditie (betere conditie geeft energie)
  – stress (bijvoorbeeld hyperventilatie)
  – infecties (immuunsysteem)
  – hormonale stoornissen (bijvoorbeeld ­bijnieruitputting)
  Zo’n 75% van de hedendaagse kwalen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Stress werkt als een knellende band die de werking van organen, klieren en weefsels belet hun werk goed uit te voeren.
  Voetreflexologie is een zeer ontspannen techniek. Na de behandeling zullen jouw voeten anders aanvoelen en voel je je een ander mens.
  Els Klomp is een HBO-gediplomeerd voetreflextherapeut en is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van het aanvullende pakket.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply