Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Vruchtbare samenwerking in Twente

  Het is een prachtige gebeurtenis om in verwachting te zijn. Helaas is zwanger worden niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Soms lukt het niet zomaar om zwanger te worden.

  Als het niet lukt om zwanger te worden op de natuurlijke manier, dan verwijst de huisarts je door naar een gynaecoloog. In Hengelo staat Fertilteitskliniek Twente (letterlijk: ‘vruchtbaarheidskliniek’). In deze kliniek werken gynaecologen uit de ziekenhuizen MST en ZGT, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Een bundeling van kennis en expertise op één plek, speciaal voor vruchtbaarheidsproblemen.

  Nieuwe ontwikkelingen
  De kliniek bestaat sinds 2012 en breidt de onderzoeks- en behandelmogelijkheden steeds verder uit. Zo heeft de Fertiliteitskliniek in samenwerking met een Duitse spermabank donorzaad goed beschikbaar gemaakt. Er zijn geen wachtlijsten en inseminatie vindt plaats in Hengelo. De nieuwste ontwikkeling waar op dit moment hard aan wordt gewerkt, is een eigen IVF- en ICSI- laboratorium in Hengelo. Dat betekent dat de bevruchtingsfase en embryoplaatsing bij een IVF- of ICSI-behandeling ook gewoon in Hengelo kunnen plaatsvinden. De verwachte opening is dit voorjaar. Voor de opzet van het laboratorium wordt gebruik gemaakt van de expertise van de bekende arts dr. Michael Scholtes.

  Warme en persoonlijke benadering
  De kliniek is gevestigd op een eigen locatie in Hengelo. Je gaat voor onderzoek en behandeling dus niet naar een ziekenhuis, maar naar de intiemere omgeving van de Fertiliteitskliniek. De kliniek straalt een warme sfeer uit. Er wordt goed gekeken naar waarom je niet zwanger wordt, met alle onderzoeken die daarbij horen. Misschien is er geen eisprong? Is inseminatie nodig voor een grotere kans om zwanger te worden? Is er is een IVF-behandeling nodig? Hoe is de spermakwaliteit? Welke problemen er ook zijn: de behandeling is altijd op maat en er wordt goed gekeken naar wat mogelijk is en wat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

  Maatschappelijke begeleiding
  Je verwacht het misschien niet zo snel, maar in Fertiliteitskliniek Twente is ook maatschappelijke begeleiding aanwezig. Iedereen wil zo snel en zo goed mogelijk zwanger worden, maar vaak gaat het toch gepaard met onzekerheid, tegenslag en verdriet. De medisch maatschappelijk werkers kennen de dossiers en voelen feilloos aan welke begeleiding bij jou past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply