Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Waar passie en educatie elkaar ontmoeten
    Rate this post

    Jeroen van Mierlo is hét voorbeeld van hoe passie en educatie elkaar ontmoeten. ‘Al meer dan 20 jaar ben ik geboeid door wijn. Graag deel ik mijn kennis met anderen. Dat doe ik tijdens de presentaties, workshops en wijncursussen die ik geef. Van mijn liefhebberij heb ik inmiddels mijn nieuwe beroep gemaakt.’

    Vol enthousiasme vertelt de voormalige docent en opleidingsmanager over zijn bedrijf: ‘In slechts één jaar behaalde ik de titel Register Vinoloog. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als wijndocent en ben ik er trots op dat ik mij één van de eerste Register Wijndocenten van Nederland mag noemen.’

    Verfrissend
    ‘De wijncursussen die ik geef zijn absoluut niet standaard. Mijn manier van lesgeven is verfrissend, met een actieve aanpak en moderne werkvormen. De avonden zijn leerzaam, gezellig en intensief. Deze wijncursussen worden gemiddeld met een 9 beoordeeld.
    Als hbo-bevoegd docent in juridische vakken heb ik mij verdiept in hoe studenten leren. Want leren gebeurt in je hoofd. En als je weet hoe dit werkt, weet je ook hoe je dit praktisch in een wijncursus kunt toepassen om het resultaat te verhogen. Met een eigen lesmethode, vol met praktische oefeningen en duidelijke stappenplannen. En dan geen moeilijk gedoe, maar duidelijke taal en leren op een ­ontspannen, gezellige en no-nonsense manier. Want een wijncursus volg je tenslotte óók voor je plezier. Je kunt deze cursussen afsluiten met de ­SWEN-examens, die leiden tot landelijk erkende ­certificaten. Het slagingspercentage van mijn cursisten is 99%’, zegt Jeroen trots. ‘Deze manier van lesgeven werkt echt goed.’
    Verschillende niveaus
    Jeroen geeft wijncursussen op verschillende niveaus. ‘Zo is er een opstap-wijncursus voor wie in twee avonden op een leuke en gezellige manier wil kennismaken met wijn. De basis-wijncursus is er voor de echte wijnliefhebber. In vijf avonden leer je de juiste technieken voor het proeven en beoordelen van wijn, je leert de belangrijkste druivenrassen en wijngebieden kennen en je proeft 40 wijnen.
    In de tien avonden durende verdiepingscursus wordt je wijnkennis verdiept. Als je het bijhorende examen hebt gehaald, kun je met dat certificaat door naar de gerenommeerde Vinologenopleiding. Ook zijn er verschillende workshops, zoals Wijn-Spijs-avonden.’

    Nieuw boek in de maak
    ‘Voor mijn manier van lesgeven is veel belangstelling. Daarom wil ik verder kijken dan Breda en mijn wijncursussen landelijk gaan verzorgen. Ik heb plannen om mijn lesmethode uit te schrijven. Er komt een handleiding voor wijndocenten en een lesboek voor de studenten. Mijn missie is: wijn toegankelijk maken voor iedereen. Want’, besluit Jeroen zijn verhaal, ‘wijn is écht lekkerder als je er meer van weet!’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply