Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Waarom medische pigmentatie
    Rate this post

    Veel mensen kennen permanente make-up vooral als iets cosmetisch. Steeds meer vrouwen kiezen voor het gemak van een eyeliner, het perfectioneren van hun wenkbrauwen en het creëren van mooie volle lippen door middel van permanente make-up. Maar wist je ook dat er vrouwen zijn, en zeker ook mannen, die permanente make-up willen om een medische reden? Deze zogenaamde medische pigmentatie wordt vaak zo natuurlijk mogelijk aangebracht om bijvoorbeeld te verbloemen dat er geen of weinig wenkbrauwhaartjes meer zijn. Dit kan een gevolg zijn van onder andere ziektes zoals alopecia areata of ulerythema ophriogenes.

    Alopecia areata behoort hoogst waarschijnlijk tot de zogenoemde auto-immuunziekten. Dit wil zeggen dat er in het lichaam stoffen worden gevormd die het eigen lichaam aanvallen. Bij alopecia areata worden de haarwortelzakjes aangevallen, zodat de (gekleurde) haren die eruit groeien, uitvallen. Er zijn verschillende soorten alopecia. Als het haar van de hoofdhuid, de wenkbrauwen, de wimpers en het baardhaar geheel uitvalt, noemen we dit alopecia totalis. In dit geval zou het voor zowel mannen als vrouwen de uitkomst zijn, om met behulp van medische pigmentatie weer een ‘natuurlijk’ uiterlijk te krijgen. Een andere vorm van alopecia is trichotillomanie. Dit is eigenlijk geen lichamelijke ziekte maar een dwangmatige neiging om de eigen haren uit te trekken. Hierdoor ontstaan kale plekken in bijvoorbeeld de wenkbrauwen. Soms zijn de wenkbrauwen zelfs helemaal verdwenen. Ook in dit geval is permanente make-up een prima oplossing om de wenkbrauwen te herstellen.

    Een andere aandoening die kan leiden tot verlies van de wenkbrauwhaartjes is de vaatafwijking ulerythema ophriogenes. Deze goedaardige huidafwijking heeft als meest opvallend verschijnsel dat de huid van de wangen rood is (blosjes op de wangen). Bij deze aandoening vallen vooral haren uit van de wenkbrauwen die aan de buitenkant zitten ( de staartjes). Ook is de huid om de wenkbrauwen heen vaak rood en verdikt. Het is vrij moeilijk om in deze huid een pigmentatie te krijgen die langdurig blijft zitten, maar zeker niet onmogelijk. Ook bij deze aandoening is het zeker de moeite waard om een permanente make-up aan te brengen. Ik heb hier goede ervaringen mee in mijn salon. Heb jij een aandoening die in dit artikel is beschreven, of heb je een andere aandoening en vraag je je af of medische pigmentatie voor jou de oplossing zou kunnen zijn, neem dan contact op met mij voor een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek waarin we de mogelijkheden met jou kunnen bespreken.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply