Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer lekker in de tuin rommelen!
  Rate this post

  Als je het over groene vingers hebt, dan heb je het over Heleen. In haar kas kweekt ze vol liefde ieder zaadje, bol of knol op tot een weelderige plant en iedere zomer is haar tuin één grote bloemenzee. Maar waar ze andere jaren reikhalzend uitkijkt naar de start van het nieuwe buitenseizoen waarin ze weer heerlijk met haar handen door de aarde kan wroeten, ziet ze er nu tegenop. Hoe kan ze met haar pijnlijke rug nu in de tuin aan het werk?

  Door een verkeerde beweging schoot het er vorig jaar zo maar in. Heleen weet het nog precies. Het was vlak voor kerst. Ze kon een paar dagen echt geen kant meer op. Langzamerhand verdween de scherpste pijn en kon ze wel weer wat door het huis scharrelen, maar daar is dan ook alles over gezegd. Ze loopt helemaal krom en scheef. Op die manier voelde ze de pijn het minst, maar daar krijgt ze nu weer nieuwe klachten door.

  Analyse wervelkolom
  Haar buurvrouw vertelde over haar herstelde rug en sprak over Wemeltje Eising. Na een uitgebreide intake onderzocht Wemeltje haar wervelkolom. ‘Met een goede analyse van de wervelkolom ontdek ik waar zich eventuele blokkades of spierspanningen bevinden’, legt Wemeltje uit. ‘Bij Heleen was sprake van een verkeerde beweging waardoor de pijn haar in de rug schoot. Als gevolg van een verkramping van de spieren is zij helemaal krom gaan lopen. Maar zo’n verkeerde stand kan ook ontstaan wanneer één of meerdere organen niet optimaal functioneren. Organen kunnen bijvoorbeeld in onbalans raken door verkeerde voeding of stress. Hier reageren je energiebanen op, waarbij bepaalde spieren verkrampen, wat de oorzaak kan zijn van een scheefstand in je wervelkolom.’

  Elektro-acupunctuur
  Zodra Wemeltje met behulp van elektro-acupunctuur de spierspanning rond de wervelkolom als het ware in ontspanning ‘forceerde’, voelde Heleen onmiddellijk een verlichting van haar pijn. ‘Het was eigenlijk een heel fijne behandeling’, vindt Heleen. ‘Helemaal niet pijnlijk of zo. Integendeel, het was juist ontspannend. Met homeopathie, die Wemeltje speciaal voor me heeft uitgezocht, worden de organen die in onbalans waren geraakt, ondersteund, zodat het herstel voor lange tijd behouden blijft. Ik ben zó blij dat ik me weer normaal kan bewegen’, glundert Heleen. ‘Nu kan ik straks weer lekker in de tuin rommelen. Ik heb er nú al zin in!’

  Wemeltje is lid van de beroepsverenigingen VVET en het CAT-level 5 en de overkoepelende organisatie RBCZ. Haar behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply