Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Weer met mooie voeten rondlopen
    Rate this post

    Eén op de drie Nederlanders heeft last van een schimmelinfectie aan de huid of de nagel van de voet. Een schimmel is niet met het blote oog vast te stellen. Het is belangrijk om de aangedane huid of nagel te laten onderzoeken in het laboratorium, zodat de juiste behandeling kan worden ingezet. Een voetzorgverlener met de specialisatie Schimmeldiagnostiek van De Medische Voet mag monsters laten insturen naar het microbiologisch laboratorium van het Radboudumc.

    In de volksmond wordt een schimmelnagel nogal eens een ‘kalknagel’ genoemd. De nagel ziet er lelijk uit en veel mensen schamen zich voor de aandoening. Een schimmelinfectie kan pas goed worden behandeld als duidelijk is om welke schimmel het gaat. Schimmelinfecties van de huid en/of nagels genezen zelden spontaan. Een voetzorgverlener kan hierbij helpen.
    Als duidelijk is dat het om een schimmelinfectie aan de nagel gaat, kan de voetzorgverlener de nagel dunner maken, zodat medicatie beter door de nagel dringt en de schimmel kan tegengaan. Orale medicatie wordt voorgeschreven door de huisarts. Lokale antischimmelmiddelen zijn te verkrijgen zonder recept. De voetzorgverlener kan adviseren welk middel geschikt is om schimmelinfecties tegen te gaan.
    Een schimmelinfectie geneest helaas niet binnen een paar dagen. Therapietrouw is van groot belang bij de behandeling. Behandel ook schoenen en sokken mee! Wordt dit niet gedaan, dan komt de infectie na genezing zonder meer terug en moet opnieuw worden begonnen. Schimmelsporen kunnen jarenlang overleven onder slechte omstandigheden.
    Denk je dat je last hebt van een schimmelinfectie? Neem dan contact op met Medisch Pedicure Fleur Wagenaar.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply