Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
  • Wees je gevoelens de baas!
    4/4 - (1 stemmen)

    De baas zijn over emoties is gemakkelijker gezegd dan gedaan. We hebben ze allemaal, maar wanneer laat je jouw emoties de vrije loop en wanneer probeer je ze de baas te blijven? En als je jouw ­emoties de baas wilt blijven: hoe doe je dat dan en lukt dat dan?

    Probeer het maar eens droog te houden als jouw kind slaagt op de middelbare school, gaat trouwen, je kleinkind geboren wordt of als je er bij kunt zijn als jouw ouders (of één van hen) een zeer hoge leeftijd bereiken. Zomaar wat pieken in een mensenleven. En dan zijn dit nog tranen van geluk.
    Tranen van verdriet zijn van een heel andere orde. Wat als je kind pijn of verdriet heeft en je kunt het niet voor hem of haar wegnemen? Of als je een slechtnieuwsgesprek krijgt van jouw behandelend arts, of als iemand waar je veel van houdt komt te overlijden? Dit zijn maar een paar voorbeelden waarbij er tranen van verdriet kunnen ontstaan.

    Allerlei situaties
    Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wanneer je jouw tranen de vrije loop laat en wanneer je ze de baas probeert te blijven. Dat hangt bijvoorbeeld af van jouw constitutie en of je snel in tranen bent. Je kunt je ook juist veilig voelen bij tranen, of je schamen voor tranen. Sommige mensen moeten huilen bij een film, boek of ­muziekstuk, terwijl andere mensen alles verbijten.
    Kinderen hebben een andere emotie waarin ze kunnen doorschieten. Denk maar eens aan de spanning en opwinding die zij ervaren voor bijvoorbeeld een verjaardag of Sinterklaas. Kinderen kunnen dan hypergedrag gaan vertonen, ervan gaan dromen en wakker worden, of juist weer in hun bed gaan plassen. Ook is bij kinderen al te zien wie de zogenaamde ‘huilebalken’ zijn en wie dat juist niet zijn.

    Ongepaste emoties
    Er zijn ook mensen die een emotie tonen die eigenlijk niet gepast is. Denk bijvoorbeeld aan mensen die gaan lachen van de zenuwen, of lachen als ze boos of verdrietig zijn. Maar ook woede is een emotie die voor sommige mensen moeilijk te beheersen is. Ook hier zijn veel gradaties in te onderscheiden. Er zijn mensen met een zogenaamd ‘kort lontje’, en er zijn mensen die nooit kwaad worden.

    Anders omgaan met emoties
    Wil je weten of er mogelijkheden zijn om op een andere manier met jouw emoties om te gaan, of ben je benieuwd of homeopathie iets voor jou of jouw kind zou kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via 06-28333458, of bezoek mijn website:
    www.marjonheij.nl. Hier zijn tevens een aantal ervaringen van patiënten die je voorgingen te vinden.
    Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie en mijn consulten worden daarom (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aan­vullende verzekering.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply