fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Werken aan verwerking

  Als je een nare ervaring meemaakt, zoals een brand, een ongeluk of mishandeling, dan is het belangrijk om dit goed te verwerken. Als dat niet gebeurt, kun je last krijgen van herbelevingen, angsten of slaapproblemen.

  ‘Mijn vriend en ik waren op vakantie in India. Het was echt een droomreis, waar we lang voor gespaard hadden. Eén van mijn favoriete bezigheden was snorkelen in de zee. Op een dag was ik heerlijk aan het snorkelen, toen ik ineens een grote vis met een bek vol scherpe tanden op me af zag komen. Ik schrok heel erg, begon onder water te hyperventileren en raakte volledig in paniek. Mijn vriend moest me uit het water trekken en me geruststellen. We vervolgden onze vakantie, maar ik durfde niet meer in het water.

  Eenmaal thuis wilde ik mijn grote hobby zwemmen toch weer oppakken en ik ging naar het zwembad. Toen ik twee baantjes had gezwommen, raakte ik weer in paniek. Ik verstijfde helemaal, hyperventileerde en probeerde zo snel mogelijk het water uit te komen. Natuurlijk weet ik ook wel dat er in het zwembad geen grote vissen zwemmen, maar blijkbaar dacht mijn brein daar anders over…De huisarts dacht dat mijn India-trauma toch groter was dan we dachten. Zij adviseerde mij een EMDR-behandeling te ondergaan. Na vier sessies durfde ik weer te zwemmen en heb ik nooit meer een paniekaanval gehad. Wat een opluchting!’

  -Eva (32)

  EmDR helpt
  Als je een nare ervaring meemaakt kan dat, direct of pas jaren later, tot problemen leiden. Het leidt bijvoorbeeld tot het vermijden van plekken of mensen, tot angsten, nachtmerries of herbelevingen. Bij EMDR maken we gebruik van oogbewegingen, terwijl je de specifieke situatie in jezelf naar boven haalt. Daarmee wordt de verwerking in je hersenen in gang gezet, zodat nare gevolgen ervan kunnen verdwijnen. Met maar een paar sessies kunnen we al heel wat bereiken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply